• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hotels.com liet vorige week weten dat Curacao de afgelopen maanden de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders is. Een recente onderzoek van het Curaçao Tourist Board (CTB) bevestigt de populariteit van het eiland bij de Nederlandse toeristen en spreekt zelfs van een recordaantal.

Meer dan 140.000 Nederlanders kwamen vorig jaar voor een vakantie naar het eiland, een stijging van 10% ten opzichte van 2009. Volgens Puur op Reis kiezen ook toeristen uit andere delen van de wereld steeds meer voor een verblijf op Curaçao.

Promotiecampagnes
Het eiland doet daarnaast veel om deze populariteit vast te houden. Het CTB heeft gedurende de afgelopen maanden promotiecampagnes in onder andere Brazilie, Ecuador, Jamaica en New York gevoerd. Het eiland werd van 23 tot 25 februari ook gehonoreerd bij de grote ‘Vitrina de Anato’ toeristenbeurs in Colombia.

Cruisetoeristen
Cijfers van het CTB laten ook een recordaantal cruisetoeristen zien. Vorig jaar bezochten 56.345 Noord-Amerikaanse toeristen Curaçao. Hiervan kwamen 7.614 bezoekers uit Canada en 48.731 uit de Verenigde Staten. Dat is een stijging van 35 procent ten opzichte van 2009.

1 reactie op “Recordaantal Nederlanders op Curaçao”

  1. NU ALLEEN NOG LEREN OMGAAN MET HET TOERISTME….

    want service valt nog vies tegen….en tene e baranka LIMPI shon nan !
    het is weer een bende aan het worden in de mondi !