• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Producenten van de film ‘Tula, The Revolt’ Jeroen Leinders en Dolph van Stapele hebben hun ideeën over de film ook in Amerika onder de loep laten nemen. “An amazing story with heart and a strong message of hope”, lieten de Amerikaanse analisten weten.

“Wij worden elke keer opnieuw gesterkt in het vertrouwen dat deze film gemaakt moet worden”, vertellen Van Stapele en Leinders in een persbericht. “Het verhaal van Tula is niet alleen heel belangrijk voor Curaçao, wij merken steeds weer dat er ook internationaal grote belangstelling bestaat voor het verhaal achter de strijd van deze bijzondere man.”

Investeringen
De producten houden zich voorlopig bezig met de financiering voor de film. “Het rond krijgen van de financiering heeft op dit moment onze hoogste prioriteit. We hebben een aantal toezeggingen onder andere uit Amerika, maar die kunnen pas worden verzilverd als wij kunnen laten zien dat er ook door Curaçao zelf wordt geïnvesteerd in deze film.”

Promotie en werkgelegenheid
“Ook economisch is het project interessant voor Curaçao, want het zal zorgen voor een enorme promotie en werkgelegenheid”, gaat Van Stapele verder. “De totale omvang van de crew zal uit zo’n 300 mensen gaan bestaan waarvan het grootste deel lokaal zal worden aangetrokken. Het kan niet zo zijn dat dit prachtige verhaal, wat de basis vormt voor de trotse Curaçaose identiteit, onverteld blijft door gebrek aan lokale belangstelling.”

4 reacties op “‘Amazing story with a message of hope’”

  1. Helaas zal niemand een dubbeltje in deze film willen investeren. Er over praten en roepen hoe fantastisch het wel niet is, is 1, er één cent aan besteden is 2 en er mee geassocieerd worden is een dikke vette 3!!

  2. Investeerders krijgen ook ook een % van de winst….die worden er ook niet slechter van. Minister van Cultuur Dhr. jansen of beter gezegd Wiels zal zeker wel gaan investeren! Dan komt het bedrijfsleven ook wel. Zo’n kans moet niet laten lopen!!

  3. Àl levert het hen centen op, voor Curaçao heeft het ook voordelen: werkverschaffing, bekendheid, gratis reclame.. En bovendien vind ik dat het verhaal van Tula wereldwijd bekend moet worden! Een beeld van behandeling van onze voorouders, niet alleen na Kòrsou, maar de hele diaspora! Jamie Foxx lijkt mij een waardige hoofdrolspeler en Jeff Bridges ziet er wel uit als een respectloze makamba

  4. Heren, dit zal u niet het grote geld gaan opleveren waar u zo naar hunkert. Natuurlijk willen jullie graag eens een grote speelfilm maken (zag zojuist ook wat twitter berichten die dat bevestigen) en veel geld verdienen, maar doe niet net alsof het belang van Curaçao of het Curaçaose volk jullie uitgangspunt is, uiteindelik gaat het alleen om het succes en de daarbij behorende centjes…