• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – K-Liber 4 life brengt het nieuwe nummer ‘Wild’ uit. K-Liber werd benaderd door Kambio Movement uit Curaçao. Nederlanders met een Caribische achtergrond worden in dit nummer op een positieve wijze in beeld gebracht.

K-Liber bestaat nu al vijftien jaar en is voornamelijk bekend van de feestnummers ‘Chicklets’ en ‘Dansen’. Maatschappelijke onderwerpen staan hoog in het vaandel bij K-Liber. Afgelopen weekend heeft K-Liber de clip van het nummer ‘Wild’ opgenomen. Het nummer gaat over de verruwing van het leven, geweld en desinteresse. De clip werd opgenomen op een middelbare school in Den Haag, zo meldt Amigoe.

Schietincidenten
Het nummer ‘Wild’ is zes jaar geleden al geschreven, alleen heeft K-Liber er nooit meer iets mee gedaan. Vorig jaar werd K-Liber benaderd door Kambio Movement uit Curaçao. Dit is voortgekomen uit de samenwerking tussen Caribische organisaties bij de Stop The Violence protestmars en het Ban Yuda Kòrsou concert voor slachtoffers van orkaan Tomàs. Kambio Movement heeft een grote groep medewerkers waarvan het meerendeel aanwezig was bij de opname van de clip.

Juiste moment
“Het was het juiste moment”, zegt Gianwar La Croes (Pugistix) van K-Liber tegen Amigoe. “We hebben het nummer opnieuw opgenomen en maken nu deze clip, waarin we de wereld laten zien zoals die is. De hoofdpersoon is te zien in verschillende settings zoals in een klaslokaal en op het schoolplein. Je ziet ook de hoger opgeleide Curaçaoënaars, die zich niet identificeren met de probleemjongeren.” Het nummer is inmiddels al te zien op Caribisch-Nederlandse televisiezenders.

www.versgeperst.com