• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor een les van schilder Leonid Gervits kan je binnenkort terecht in Landhuis Bloemhof. Het eiland wordt van 17 maart tot 2 april vereerd met een bezoek van de meesterschilder. Gervits heeft al in veel landen geëxposeerd en zijn werk hing onder meer in de Medici House Gallery en in de Dow Jones Gallery.

Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma in Oekraïne ging Gervits naar de National Art Academy in Sint Petersburg. Deze school verwacht van zijn studenten dat ze honderden uren besteden aan één enkel portret. Zijn docenten waren zelf student geweest aan deze school en kregen toen les van grote Russische schilders als Ilya Repin en Valentin Seroy. Na zijn studie werd Gervits zelf docent op het Repin Institute en ook is hij één van de topdocenten op de Art Students League in New York.

Workshops
Gervits geeft tijdens zijn verblijf verschillende workshops en masterclasses over de technieken van olieverf. Daarnaast maakt hij twee klassieke portretten en geeft hij  een schilderdemonstratie. De workshops vinden vanaf 23 maart plaats in Landhuis Bloemhof. De kosten bedragen 225 gulden voor zes lessen.

Informatie
Deelnemers moeten zelf verschillende benodigdheden mee brengen. Aan de masterclasses, die plaatsvinden in Kura Hulanda, kunnen alleen genodigden deelnemen. Voor het inschrijven voor de workshop of voor meer informatie kan er gebeld worden naar 737-5775 of stuur een e-mail naar info@bloemhof.an.

www.versgeperst.com