• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nummer Pará den mi sapatu inspireerde tumbakoning Hendrik de Windt tot het opzetten van een teleton. De actie heeft al 35.000 gulden opgebracht waarmee schoenen worden gekocht voor minderbedeelde kinderen op Curaçao, meldt de Wereldomroep.

“35.000 gulden is niet slecht voor een teleton midden in de maand. Het is ook nog eens carnaval. Ik ben dus heel blij met het resultaat”, zegt de tumbakoning. Na het carnaval wordt officieel bekendgemaakt hoeveel zijn actie precies heeft opgebracht. Hendrik de Windt wordt gezien als de eerste ‘sociale’ tumbakoning.

Schrijnende situatie
Zijn nummer gaat over het land Curaçao dat de schoenen moet aantrekken om de nieuwe weg als land te kunnen bewandelen. Volgens de Windt hebben de kinderen van Curaçao letterlijk behoefte aan ‘fatsoenlijk schoeisel’. Volgens de tumbakoning is de situatie schrijnend op het eiland. “Soms zie je kinderen waarvan de zool van de schoen met nietjes aan de bovenkant vast zit. Bij anderen steken de tenen eruit. Elk kind moet goede, leren schoenen krijgen, die zij minstens een jaar moeten kunnen dragen”, zegt hij tegen de Wereldomroep.

Behoefte
Zeven scholen zullen aangeven welke leerlingen dringend behoefte hebben aan nieuw schoeisel. Tot dusver heeft De Windt met één winkel, KrissKross, een deal kunnen sluiten voor het leveren van de eerste honderd paar. De tumbakoning koopt de schoenen zelf en de kinderen kunnen hun paar komen afhalen.

www.versgeperst.com