• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het zeilschip Clipper Stad Amsterdam meert morgen af op Curaçao voor een negendaags bezoek. Het publiek kan de unieke driemaster bekijken vanaf de kade aan de Kleine Werf. Het schip is de enige varende clipper ter wereld.

Het schip is gebouwd op het initiatief van de gemeente Amsterdam en Randstad. Het project bood jongere werklozen en schoolverlaters werkgelegenheid en een opleiding. De bouw heeft drie jaar in beslag genomen. Nog steeds worden er jongeren aan boord opgeleid in het zeemans- en hospitalityvak.

Museumstuk
Het ontwerp van het schip is gebaseerd op de clippers die rond 1850 werden ontwikkeld en die door hun snelheid een groot succes waren. Nergens ter wereld varen nog originele clippers. De enige die is overgebleven ligt nu als museumstuk in een dok in Engeland. Met de komst van de 78 meter lange Stad Amsterdam vaart er weer een clipper. Het schip heeft veertien passagiershutten, een ruimte voor diners en presentaties en een bar aan dek.

Cruise
De Stad Amsterdam heeft de afgelopen weken cruises gemaakt door het Caribisch gebied. Tijdens het verblijf op Curaçao is het schip gehuurd door verschillende partijen die hun relaties aan boord ontvangen. Ook zal het schip nog een minicruise naar Klein Curaçao maken. 

Illustratie Henk Juttema

3 reacties op “Uniek schip meert af op Curaçao”

 1. Edwin… misschien is dat een uniek bootje, maar dat is toch geen zeilschip!
  De clipper die nu in de haven ligt is een zee!! zeilend schip. Eeuwen geleden ging men zo de wereld rond en niet in 9 uurtjes naar Curaçao…. Maar ja ieder zijn mooie dingen. Ik vind persoonlijk die clipper mooier, en ga nog zeker even kijken.

 2. Er varen hier meer unieke zeilboten rond:
  http://www.youtube.com/watch?v=wsMJJPjWBGI

 3. Wat leuk dat dat prachtige schip weer onze haven aandoet.
  Tijdens haar vorige bezoek zijn op even aan boord geweest, prachtig!!
  Ooit hoop ik nog eens een kleine tocht met deze Beauty te mogen maken.
  Ik wens de bemanning een heel fijn verblijf op dit paradijselijke eiland en
  zeker komen kijken op de werf.
  BONBINI !!!!!