• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Reisorganisatie TUI Nederland nodigt zestien hotels op de ABC-eilanden uit voor het Travelife Sustainability System. TUI Nederland, bekend van Arke, Holland International en KRAS.NL, heeft ruim 350 groene accommodaties. De ABC-eilanden zijn uitgenodigd om duurzaam ondernemen te stimuleren. 

Zestien accommodaties op Aruba, Bonaire en Curaçao worden dit jaar gecontroleerd via het Travelife Sustainability System. Dit is een wereldwijd onafhankelijk evaluatiesysteem op het gebied van duurzaamheid. Het systeem geeft inzicht in de zorg die accommodaties hebben voor hun medewerkers, de lokale gemeenschap en het milieu.

Groene aanbod
TUI Nederland vindt duurzaam toerisme erg belangrijk. Op dit moment heeft de organisatie 350 groene accommodaties in haar aanbod. TUI Nederland wil het groene aanbod dit jaar verhogen naar 375 accommodaties. De organisatie wil dit bereiken door het aantal groene accommodaties op de ABC-eilanden te vergroten. De TUI werkt samen met het Travelife Sustainability System.

Award
Accommodaties die volgens Travelife hoog scoren, kunnen een award verdienen. Met deze award krijgen de accommodaties extra aandacht in de gidsen, op de websites, bij reisagenten en via andere marketingkanalen van de merken van TUI Nederland.

1 reactie op “Travelife award op ABC-eilanden”

 1. Leuk, eindelijk iemand vanuit het buitenland die een onafhankelijk scan gaat uitvoeren.

  Nou mogen deze complexen is gaan uileggen waarom zij niet aan afvalscheiding doen terwijl dat wel mogelijk is op dit eiland.

  Een uitnodiging tot samenwerking met Green Force bij deze. Wij kunnen adviseren over jullie afval verwerking/scheiding en ook advies geven over verschillende andere aspecten.

  Duurzaam ondernemen is de toekomst, en al heel vaak het heden op andere delen van de wereld, alleen hier op Curacao, waar er geen milieuweten bestaan, denkt men dat zij er makelijk vanaf komen. Dat kan, maar het betekend wel dat je minder klanten zal aantrekken nu dat steeds meer mensen bewuster worden over de noodzaak om het milieu te besparen.

  Duurzaam ondernemen kan ook veel geld opleveren, niet alleen aan groen denkende klanten, maar ook aan water en energie besparing.