• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het project ‘Reskate Agrikultura’ gaat deze week van start. Fundashon Reskate Agrikultura heeft dit project, dat huiswerkbegeleiding combineert met landbouw, veeteelt en visserij, opgezet. Er bestaat een te grote afstand tussen jongeren en de natuur, vindt de stichting.

Het project is opgezet voor jongeren met probleemgedrag, minderbedeelde jongeren en jongeren die in de middaguren alleen thuis zijn omdat de ouders werken. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. Volgens projectcoördinator Magali Maria is oprechte liefde van essentieel belang voor alles wat wij in het leven willen bereiken. “Jongeren treffen in dit project ervaren begeleiders die hen met liefde en geduld zullen bijstaan. Dit is iets waar de jongeren vaak behoefte aan hebben. Tuinieren kan hierbij helpen.”

Reden
De reden dat Maria dit project opgezet heeft is dat jongeren vaak aangeven dat hun gedrag gevolg is van het niet actief zijn. “De huiswerkbegeleiding wordt gegeven door onderwijzers. Er zijn ook geregeld ouders aanwezig om de voortgang van de kinderen met eigen ogen te zien. Zo kunnen zij hun kinderen zelf verder thuis begeleiden,” vertelt Maria.

Bewustwording
Het educatieve plan moet bijdragen aan de vorming en ontwikkeling van jongeren en hun vaardigheden op sociaal terrein. “Het project biedt verschillende vormen van aanpak om onze normen en waarden weer bij te spijkeren. Het verschaft daarnaast inzicht in het vroegere plantageleven,” aldus Maria. De jongeren moeten volgens de initiatiefnemers meer bewust worden van de werking van de natuur. Reskate Agrikultura gebruikt twee plantages: Scherpenheuvel en St. Joris. Het project is bestemd voor zestig jongeren tussen de zes en veertien jaar.

www.versgeperst.com