• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Nicolette nam gisteren een cheque in ontvangst van het Lentiz Floracollege. Stichting Nicolette zet zich in voor kinderen met een beperking. Het doel van de stichting is om deze kinderen dolfijntherapie te laten volgen op Curaçao. “Het is werkelijk fantastisch hoe kinderen daarvan opknappen.”

Leerlingen van Lentiz Floracollege zamelen tijdens de kerstmarkt traditiegetrouw geld in voor goede doelen. Een deel van de opbrengst, 750 euro, gaven zij gisteren aan Stichting Nicolette. Voorzitter Annemiek van Berkel nam de cheque in ontvangst. De stichting  wil het geld gebruiken om kinderen met een beperking dolfijntherapie laten volgen op Curaçao. Dat meldt het helewestland.nl

Dolfijncontact
Over de hele wereld bezoeken jaarlijks 400 patiënten met hun gezinsleden Curaçao Dolphin Therapy & Research Center. Daar worden mensen van 3 jaar en ouder met handicaps als autisme, aspergersyndroom of downsyndroom en psychologische aandoeningen als depressie en burnout behandeld. Het contact met de dolfijnen kan de patiënten positief stimuleren.

Bijzondere ervaring
“Het is werkelijk fantastisch hoe kinderen van de therapie opknappen. Kinderen reageren anders op hun omgeving als ze deze therapie hebben gevolgd. Het is bijzonder om te ervaren wat deze therapie met kinderen doet die zich anders zo moeilijk kunnen uiten,” vertelde Van Berkel.

www.versgeperst.com