• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het schilderwerk van de Curaçaose kunstenaar Anthony Peelen wordt momenteel in Miami getoond. De schilder exposeerde al eerder in de Verenigde Staten. Ook Kas di Kultura heeft interesse voor een expositie op Curaçao.

Peelen maakt grote, kleurrijke schilderijen waarop gezichten van mensen veelal centraal staan. Het werk doet denken aan pop-art. Een kenmerkende eigenschap van al zijn werk is de vrolijkheid die er vanuit straalt.

Drukkerij
Peelen studeerde aan het Lyceum voor Grafische Vormgeving in Utrecht. Later volgde hij de studie Fotografie in Den Haag. Peelen runde daarna een drukkerij en een bedrijf in het ontwerpen van websites. Sinds 2004 woont en werkt hij op Curaçao.

Waardering
Peelen kan nog niet fulltime aan de bak als kunstenaar. “Voorlopig kan het niet, maar het is mooi om naar uit te kijken.” Tot die tijd schildert hij door en is hij blij met het publiek dat waardering voor hem heeft. “Ik wil via mijn werk geluk uitdragen, de waarde van vriendschap en liefde tonen. Er is niets mooiers dan dat iemand tegen je zegt dat ze gelukkig worden mijn kunst. Dat is echt prachtig, daar doe je het eigenlijk voor.”

3 reacties op “Anthony Peelen succesvol in Miami”

 1. Hallo Rein
  je werk al eerder ontdekt,evenals het werk van Ton,artistiek en kleurijk,
  het moet een verrijking van je leven zijn,zo mogelijk exposeren het is het echt waard.
  succes gewenst lieve groet tante Sherry

 2. Hallo Ton
  Fleurig zeer kleurig,het heeft vast ook te maken met het zonnige klimaat,waarin je vertoeft.
  met een beetje googelen je gevonden.ook Rein is leuk bezig.veel succes met je expositie
  heeft Heleen al model gestaan? lliefs tante Sherry

 3. Ton maakt prachtige schilderijen. De kleurtonen en het balans spreken voor zich. Ik Blijf naar zijn schilderijen kijken. Zijn schilderijen laten zijn vrije geest zien en de liefde voor het leven. Ze maken mij vrolijk.

  Mijn schilderijen zijn met vrolijke kleuren en stemmen tot nadenken. Daarnaast maak ik andere creaties. Ik denk dat het in de familie zit? De kunstzinnigheid?

  Met vriendelijke groet, Rein Peelen.