• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Green Force kan terugkijken op een vruchtbaar eerste jaar. Steeds meer bedrijven maken gebruik van de recycling-diensten van Green Force. Bedrijven kunnen bij de organisatie een recycling bin huren om hun aluminium in te deponeren.

Green Force zorgt voor recycling en hergebruik van de blikjes. Bedrijven die geen aluminium produceren maar wel mee willen helpen kunnen een recycling bin sponsoren voor anderen, zoals voor scholen.

Opsparen
Steeds meer mensen hebben ook de weg gevonden naar de recycling bins bij de supermarkten. Deze zijn te vinden bij de Albert Heijn in Zeelandia en de Centrum supermarkten in Mahaai en Piscadera. “Al heel lang hoorden we mensen klagen dat er niet gerecycled werd op dit eiland”, aldus Timo Brouwer van Green Force. “Maar nu merken we dat mensen zijn begonnen met het opsparen van hun blikjes en ze naar een recycling bin brengen.”

Geen aluminium
“Wel is het zo dat mensen niet beseffen dat niet ieder blik van aluminium is”, gaat Brouwer verder. “Veel blikken zijn gemaakt van ijzer of staal. Het is heel belangrijk om die twee niet door elkaar te halen, want dit vervuilt de recycling stream.” Op blikjes staat meestal een symbool ‘AL’ (aluminium), ‘FE’ (Ferro/ijzer), of ‘Steel’ (Staal).

4 reacties op “Goed jaar voor Green Force”

 1. Green Force, Amigu di Tera. Zeer zeker ben ik me bewust dat jullie organisatie een soort schreeuwende in de woestijn is. Had eigenlijk koenoekoe willen zeggen, maar die bestaan bijna niet meer daar op het eiland.
  Zoals met alles wat betreft duurzaamheid loopt het op het eiland decennia achter. In een wereld waar de ontwikkelingen elkaar in een moordend tempo opvolgen zal de achterstand op Curaçao alleen maar groter worden. Geluidsoverlast, ja daar wordt voor gezorgd. Vervuiling tegengaan en duurzaam omgaan met ons kleine rotsje daar hebben ze geen oor naar. Ik verwacht dat Bonaire sneller in de pas zal gaan lopen dan Curacao.
  Met heel mijn hart zou ik samen met jullie de schouders eronder willen zetten. Alleen ben ik hier gebonden gedurende een aantal jaren aan mijn verantwoordelijkheden. Het eiland ligt mij aan mijn hart en vanuit mijn beroepsveld kan ik alleen maar gruwelen van wat ik daar zie. Niet alleen afval, maar ook de bouwprojecten die uit de grond worden gestampt. Op Boca Sami staat er een Inn troosteloos naar de zee te staren.
  Voor mij is niet de global warming de drijfveer. Het hergebruik van middelen, cradle to cradle. Vermindering van de afvalberg, inzetten van natuurlijke energiebronnen zoals wind, water en zon zijn zaken die mij bezighouden. Het bouwen van huizen met een lage CO2-footprint. Weg met al die airco’s, energieslurpers, niet nodig op zo’n eiland. Regenwater gebruiken voor het grijze circuit en drinkwater alleen inzetten voor voedselbereiding. Daar geloof ik in.
  Zolang wij een overheid hebben die niet beschikt over visie over duurzaam opereren, zullen wij als een cangreeuw vooruit komen.
  Terug komen zal ik een keer, met energie om te helpen.

 2. Beste Silvia, Goedemiddag, er zijn meerdere recycling bakken van Green Force op het eiland, maar dit is een prive innitiatief, er zijn geen fondsen en bedrijven moeten mee willen werken, en betalen, om dit op te zetten. Aangezien er geen enkele milieuwet bestaat, is het dus niet nodig voor bedrijven om hier aan mee te doen. De verschillende bedrijven die hier aan mee doen is omdat zij goedewil hebben tegenover het milieu en in Green Force geloven.

  Het kost maar 50 gulden per maand, en dan nog moet ik soms 3 maanden achter mensen/bedrijven aan zitten om een antwoord te krijgen. Van de regering verwacht ik al helemaal niets, die weten dat wij bestaan en de regerings afvalverwerkingsbedrijf weet mij ook te vinden, maar dat doen zij niet. Ik kan dus alleen het milieu steunen met de hulp van milieubewuste mensen en bedrijven die inzien dat dit noodzakelijk is om de opwarming van de aarde tegen te gaan.
  Voor meer informatie kan je terecht op onze website: www.greenforcecuracao.com

 3. Nou Silvia, jij verwacht een “visie” op dit gebied van onze regering ? Ze kunnen niet eens een regeerprogramma (is ook een visie) op papier zetten. Dus lubida die visie die jij voor ogen hebt.

 4. Green Force,
  Ik kom net van het eiland en heb me afgevraagd waarom ik alleen bij AH een AL-bak zag. Op een eiland waar energie een schaars en duur geodje is meot het toch haalbaar zijn om uit afval energie op te wekken. Het wordt nu allemaal in de grond gestopt. Wanneer alle polar flessen en pop flessen ook gerecycled worden dan zijn wij goed op weg. De overheid moet een visie gaan formuleren over de belastbaarheid van het eiland. Wat is de capaciteit aan bewoners die we kunnen hebben. Investeer in andere zaken dan allleen maar toerisme.