• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – The United States Consulate General Curaçao wordt co-sponsor van het Urban Dance Collective (UDC) Energy Street Festival. Dit festival staat in het teken van de Black History Month, die het UDC wil introduceren op ons eiland.

 

De Black History Month wordt sinds 1976 in de maand februari gevierd in Amerika. Hiermee herdenken de Amerikanen gebeurtenissen in de Afrikaanse geschiedenis om zo het volk te leren over de culturele achtergrond van Afro-Amerikanen.

Savoneta
Het consulaat sponsort het bezoek van choreograaf Niles Ford en twee andere dansers van het UDC aan Curaçao. Ford heeft onder andere samengewerkt met de van Curaçao afkomstige choreografe Gabri Christa aan de film Savoneta. Deze film werd opgenomen op Curaçao.

Evenementen
De drie dansers zullen op het eiland verschillende dansclinics voor jongeren organiseren. Ook is er aandacht voor lokale dansleraren; voor hen zijn er train-the-trainer cursussen.  Daarnaast worden er in samenwerking met onder andere Kas di Kultura en Teatro Luna Blou verschillende dansevenementen georganiseerd in Willemstad.

Dimensies
UDC is een dansschool met meerdere dimensies. Ze verwerken sociale problemen in visuele kunst, gesproken woorden en muziek. Het uiten van de psychische effecten van sociale problemen als armoede, oorlog, seksuele oriëntatie en religie door middel van fysieke expressie is hun uitgangspunt.

www.versgeperst.com