• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het jaar 4708 is voor de Chinese gemeenschap op Curaçao officieel begonnen. Het jaar van het konijn werd zaterdag groots ingeluid tijdens een speciale bijeenkomst in het Holiday Beach Hotel, meldt de Wereldomroep.

Ruim de helft van de twaalfhonderd geregistreerde Chinezen op het eiland is naar het Holiday Beach Hotel gekomen om elkaar ‘Seng Nin Fai Lok’, gelukkig nieuwjaar, te wensen. Eerder vorige week vierden de Chinezen ook al met hun naaste familie het nieuwe jaar.

Lente 
Het Chinees nieuwjaar staat ook wel bekend als het Lentefeest omdat het begin van de lente ermee wordt aangekondigd. De datum van het feest is afhankelijk van de maankalender die de Chinezen hanteren. “Onze kalender loopt gelijk met de verschillende standen van de maan”, legt Shik Tong Chan van de belangenvereniging Chinese for Villages Neighbours Club uit aan de Wereldomroep. “Een nieuwe maan betekent een nieuwe maand. Vandaar dat het Chinees nieuwjaar steeds op een andere dag valt.”

Konijn
Het afgelopen jaar stond in het teken van de wilde tijger. Dit jaar, het jaar van het konijn, belooft rustiger te worden. Volgens de Chinese traditie zijn de aankomende maanden uitermate geschikt voor reflecteren, evalueren en het maken van nieuwe plannen. Het feest duurt officieel de eerste vijftien dagen van het nieuwe Chinese jaar. Tijdens deze dagen wordt elke hoofdmaaltijd geofferd aan de voorouders en is het bezoeken van alle familieleden erg belangrijk.

www.versgeperst.com