• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De finalisten van het Tumba Festival 2011 hebben gisteravond spetterende optredens weggegeven. Vooral bij de optredens van GIO, ERA en DREAMS ging het bijna 15.000 man tellende publiek in Curaçao Festival Center los, maar de kroon ging aan het eind van de avond naar Hendrik de Windt.

Hendrik de Windt was met zijn ‘Pará den mi sapatu’ al het hele festival de publiekslieveling. De komende zes weken zal de zanger een druk schema hebben, maar het is niet de eerste keer dat hij de taak van Rei di Tumba uitvoert. Op het Tumba Festival in 2000 en 2008 kwam hij ook als winnaar uit de bus.


Video: Poets TV Aruba

10 reacties op “Hendrik de Windt is Rei di Tumba”

 1. @ Gomez:

  1. Hoezo snap je het niet, je kon het toch zelf zien. Ben je achterlijk ofzo?
  2. Makamba naam? Nee Gomez is niet Portugees ofzo.

  wie is hier nou de snackbar, jij of ik?

 2. ik had juist de indruk dat meneer Gomez sarcastisch was…….dat is moeilijk te vatten als je het tikt.
  Met drie Tumba titels is Hendrik de Windt nu ook een van de Tumba groten van ons eiland

 3. Wow, dat er ano 2011 mensen zijn die een fantastisch iets weer vertalen in een zwartwit plaatje….Jammer dat de huidkleur er weer aan toe doet, mr Gomez heeft een bril nodig waardoor hij meer ziet dan zwart en wit en echt en nep, want een blanke yu korsou bestaat niet, noch een witte afro…en alles ertussen bestaat ook niet omdat het plaatje afro er niet meer past of niet echt is…
  Wat over blijft is een groep die niet verder kijken kan dan hun afro neus lang is…(een zwartkijker?)
  PS Red onze cultuur?! Redt eerst eens uzelf!, de PS en de rest…

 4. Een echte Yu di Korsou is een indiaan en niet een geimporteerde afrikaan zoals dhr. Gomez (spaanse achternaam) beweert. En we hebben aleens op Curacao meegemaakt hoe het massale volk vondt dat een Nederlander de tumba moest winnen! dus Meneer Gomez je hebt het niet bergepen, zal het nooit begrijpen omdat je naief en slecht voorbeeld bent voor iedereen die zich Yu di Korsou voelt in zijn/haar hart.

 5. Gomez, vergeet niet dat de enige echte yu di korsou zijn de indianen. Jammer genoeg zijn die er niet meer. Iedereen die hier generaties hebben gewoond, kan zich yu di Korsou noemen. Wij zijn een mix van diverse culturen, een melting pot dus. Als jullie niet met andere mixen, vind ik dat een schande voor onze dushi cultuur. Dit is de reden waarom het eiland niet vooruit kan gaan. De complexen van de afro-curacaoenaar die niet vooruit wil denken en open staat voor een samenleving met meerdere culturen.

 6. curacao heeft helemaal geen cultuur kortom helemaal niks
  het enigste wat ze hebben is respect whahahaha

 7. carnaval is niet iets uit de afrikaanse cultuur, dus volgens meneer Gomez mogen alleen de zwarte curacaoenaars meedoen?
  lijkt me een tikje racisctisch, of is het gewoon frustratie.
  zoals de rest van PS is: gefrustreerd, racistisch en ook nog dom……

 8. de Windt is niet alleen een makamba achternaam.
  De vader van Hndrik de Windt komt uit Curacao.

 9. Waar komt de Wiels vandaan? Gomez ga je stamboon opzoeken!

 10. Ik snap niet dat minister Rosalia de prijs aan deze meneer gaf. Tumba is onze cultuur en dan wint er een zeer blanke meneer en zeker geen afro yu di korsou de titel met een makamba naam ook. volgend jaar mogen alleen maar echte afro yu di korsou meedoen! PS red onze cultuur!!!