• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De overzichtsexpositie Warwarú 3 werd gisteren geopend in de aula van ‘Huize Welgelegen’. De expositie ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de kunstenares Geerdine Kuijpers en het 40-jarige bestaan van Art and Nature Inn, toont een gedeelte van collectie kunstwerken van deze kunstenares.

Kuijpers heeft met deze expositie het doel om haar positieve filosofie in te zetten voor het creëren van kansen voor de minderbedeelde jongeren. In de expositieruimte worden lezingen gehouden die het blikveld van de jongeren verruimen. Op uitnodiging van Geerdine belichten diverse sprekers onderwerpen die volgens haar van levensbelang zijn voor het eiland.

Hulp van leerlingen
Leerlingen van drie dependances van de AGO-Juan Pablo Darte volgen de workshops. Voor het algemene publiek worden de lezingen herhaald. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de AGO-Juan Pablo Darte Montana School. Leerlingen van deze dependance hebben onder begeleiding van docenten meegeholpen aan de opbouw van de expositie.

Circel
Met de expositie Warwarú 3 is de cirkel rond. De eerste expositie Warwarú 1 vond in 1971 in Centro Pro Arte plaats. De tweede expositie was in 1995 en 1996 in Rotterdam en Leiden. De expositie is de hele maand februari op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur voor algemeen publiek te bezichtigen.

www.versgeperst.com