• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Kunuku Aqua Resort opent 1 juli 2011 officieel zijn deuren. Dat meldt Martijn Koole, directeur van bouwbedrijf Tieleman Caribbean, dat het resort bouwt. Kunuku Aqua Resort telt achtenveertig luxueuze appartementen. “Het is het snelst gebouwde resort ooit op Curaçao.”

Het resort is efficiënt gebouwd en er zijn professionele machines gebruikt. Hierdoor verliep de bouw goed, waren er nauwelijks tegenslagen en kon het resort in achttien maanden gebouwd worden. “Het is het snelst gebouwde resort ooit op Curaçao,” vertelt Koole. Er zijn inmiddels twaalf appartementen van de eerste fase verkocht. Een fase bestaat uit vierentwintig woningen. De bouw van de tweede fase is nog niet af als de eerste bewoners zich vestigen op het park. “De tweede fase wordt gebouwd in een dal en wij schermen het af met palmbomen. De bewoners hebben dus geen last van de bouw,” legt Koole uit.

Duurzame investering
Het Kunuku Aqua Resort is een eco-resort. Het is duurzaam gebouwd en zonnepanelen, shutters en gerecycled hout zijn belangrijke begrippen. Dit maakt het resort bijzonder in vergelijking met andere resorts op het eiland. Het resort is gebouwd als investeringsproject. Mensen kunnen een woning kopen en er zelf acht weken verblijven. De rest van de periode zijn de woningen verhuurd. “Het is enerzijds een goede investering voor rendement op de langere termijn en anderzijds is er direct rendement vanuit de rental pool,” zegt Koole.

Kinderdoelen
Koole heeft zelf pleegkinderen in zijn gezien. Dit investeringsobject is voor een deel opgezet om een deel van de opbrengst ten goede te laten komen aan kinderdoelen op Curaçao. Koole heeft zelf zijn favoriete plek op het park: “Er zijn zoveel mooie plekjes op het resort, maar er is één plekje waar je Bonaire en Venezuela kan zien liggen, prachtig.”

Proefweek
Van tien tot en met zestien juni ontvangt het resort zijn eerste gasten voor een proefweek. Geïnteresseerde kopers en toeristen kunnen dan tegen een vergoeding een week in het resort verblijven. Het team van het Kunuku Aqua Resort draait dan proef om te kijken of alles werkt zoals het bedacht is. Ga naar de website voor meer informatie.

www.versgeperst.com