• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO — Gajus Scheltema, consul-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in New York, heeft gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan premier Gerrit Schotte. Zij spraken onder andere over het project Museo del Barrio in New York waar Caribische kunst tentoongesteld zal worden.

Scheltema werd vergezeld door Joëlle de Jong-Mercelina van Directie Buitenlandse Betrekkingen van Curaçao. Schotte heeft de consul-generaal onder andere gevraagd om promotie van de Curaçaose cultuur in New York te ondersteunen. De premier doelt vooral op het project in het Museo del Barrio in New York. Dit museum behandelt het artistieke en culturele landschap van het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

‘Crossroads of the World’
Volgend jaar is er van februari tot juli de tentoonstelling ‘Caribbean: Crossroads of the World’ te zien, in samenwerking met The Queens Museum of Art en The Studio Museum in Harlem. Dit project onderzoekt de beeldende kunst en esthetische ontwikkeling in het Caribisch gebied, met oog op de geschiedenis van de Spaanse, Franse, Nederlandse en Engelse eilanden.

Symposia op Curaçao
Een internationale adviesgroep van geleerden en kunstenaars werkt samen met de musea aan de voorbereiding van wetenschappelijke discussies, openbare programmering, evenementen, educatieve onderdelen, de multi-locatie tentoonstelling en een grote publicatie. Ook zullen er symposia worden gehouden in New York, Trinidad en Martinique/Guadeloupe. Het museum laat weten in de planningsfase te zijn voor evenementen op Curaçao en Aruba.

www.versgeperst.com