• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Cocktail met verse groentes en mint?CURAÇAO – Een cocktail met komkommer of met andere groentes? Het is allemaal mogelijk binnen de wereld van bartenders, waarin trends een grote rol spelen. Om het lokale barpersoneel op te frissen en bij te spijkeren, gaf de wereldberoemde cocktailmaker Jorge López aan het begin van de week een aantal clinics.

Daarnaast nam López dinsdagavond de tijd voor een twee uur durende ‘bartend-demonstratie’ bij Hooks Hut. De Cubaan staat bekend als een mixologist, zeg maar een eretitel voor erkende en professionele bartenders.

Passie
“Het lokale barpersoneel is over het algemeen erg leergierig en enthousiast over nieuwe initiatieven”, vertelt Simone Trappenberg. Zij is commercieel manager van Licores Maduro, distributeur van onder andere Bacardi.  “Bovendien proberen we met de passie van Jorge de bezoekers te overtuigen om dat glas bier eens wat vaker te laten staan en een cocktail te pakken”, legt Trappenberg uit aan de bar terwijl López druk bezig is met een lemoncocktail. 

Puntje precies
Allemaal goed en wel maar wat is nu eigenlijk het geheim van een goede cocktail? “Allereerst is het een hele klus om alle ingrediënten op de juiste manier samen te voegen en natuurlijk hoort daar ook wat entertainment bij. Vergelijk maar met een soort kunst”, vertelt de Cubaanse mixologist. “Ik zeg ook altijd dat het vak is te vergelijken met een verhaal van Shakespeare: het blijft boeien en het is nooit af.” 

Komkommercocktail
Volgens de commercieel manager zijn nieuwe initiatieven belangrijk om mensen te blijven prikkelen een cocktail te nemen. “Momenteel zie je bijvoorbeeld dat bartenders steeds meer gebruik maken van ingrediënten als komkommer en andere verse groentes. Het is namelijk belangrijk dat je mensen blijft uitdagen om een cocktail te bestellen.” 

Zelf bartenden
Heb je na het lezen van dit bericht ook zo veel gekregen in een lekkere cocktail? Maak dan zelf een mojito, een Cubaanse cocktail! Hieronder volgt het recept.  

Ingrediënten:
12 verse muntblaadjes
2 grote theelepels witte suiker
50 ml Bacardi
Superior Sap van een halve verse limoen
Koolzuurhoudend mineraalwater
IJsblokjes (niet al te groot)

Bereidingswijze:
Schenk het sap van de limoen in een glas, voeg hieraan de muntblaadjes en de suiker toe. Met een stamper, alle ingrediënten voorzichtig aanstampen (het is niet de bedoeling dat de muntblaadjes breken). Schenk de Bacardi in het glas en vervolgens roeren. Vul het glas voor driekwart met ijs en vul het af met het koolzuurhoudend mineraalwater. Nog een keer roeren en garneren met muntblaadjes en een schijfje limoen.

jorge-lopez-groot-2.jpg

jorge-lopez-groot-3.jpg

jorge-lopez-groot-4.jpg

2 reacties op “‘Cocktails maken is als Shakespeare’”

 1. Beste Sander,

  Leuk, luchtig verhaal waar je dorst van krijgt.

  Cheers!

  Simone

 2. ..mmmmmmmmmmmmmmojito’sssss….heeeeeeerlijk!!!

  x