• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is het niet eens met de vrije middag voorafgaand aan de afscheidsparade. René Rosalia, minister van Cultuur, riep deze eerder deze week in het leven. “Karnaval is een cultuurfeest”, vindt Rosalia. “De taak van de overheid is om het één en ander te begeleiden.”

Ook het hoge aantal ziekmeldingen speelt een rol in de keus om werknemers een extra middag vrij te geven op de dinsdag. Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is het hier niet mee eens en vindt dat er ‘eerst gewerkt moet worden en dan gefeest’. Zij zijn vooral bezorgd over de onnodige kosten die de vrije middag oplevert voor bedrijven die wél open moeten blijven en personeel dus extra moeten betalen.

6 reacties op “‘Eerst werken, dan feesten’”

 1. cultuur???afrikaans?? ik geloof niet dat er ooit in Afrika carnaval is geweest.
  waar blijft hij nou met zijn, o zo belangrijke afrikaanse cultuur??
  we hebben hier geen afrikaanse cultuur, maar een europees/zuid amerikaanse cultuur.
  en daar kan gewoon iedereen zich in vinden….
  we moeten niet sepereren, maar samen het feest vieren….
  blank en zwart en alle kleuren daar tussen in zijn gelijk en kunnen hier gewoon met elkaar samen leven en feestvieren.
  Wiels en aanhangers, ga terug naar Afrika, en geniet daar van jullie afrikanse cultuur.
  ik ben alleen bang dat jullie daar weinig vrijheid en democratie zullen vinden.
  maar ik denk ook dat jullie een dictatoriaal bewind wel prettig zullen vinden.

 2. Feestend ten onder .!

 3. Het blijkt weer dat de heer Rosalia ontzettend weinig last van cultuurverstand en econimie heeft. Maar ja daar gaat een andere hoog gekwlificeerde minister over. Hoe is het carnaval op Korsou gekomen??? Ga daar maar eens over denken.

  Enne wie gaat dit alles betalen….natuurlijk Korsou heeft geld genoeg. Kijk maar eens naar de geweldige infrastructuur zoals vlieveld, wegen, riolering, openbaar vervoer enz enz.

  Mijnheer Rosalia, mocht u denken dat Nederland de knip weer opentrekt dan heb ik nieuws voor u: U zit er helemaal naast.
  Als je een land wil ontwikkelen, zorg dan dat de econimie draait en geef niet iedereen vrij op dia de…. , carnaval, noem maar op. Ga aan het werk en zorg dat er geld binnenkomt om die geweldinge infrastructuur op peil te kunnen houden.

 4. Mensen die meelopen of te zuipen kunnen gewoon dinsdag vrijnemen?

 5. Carnaval een cultuurfeest ? 40 jaar geleden werd alleen door de “Kabrieten” carnaval gevierd. Op de rest van het eiland bestond het feest toen al een tijdje niet meer. Nu opeens is het een cultuurfeest, meneer Rosalia vertoeft volgens mij al een tijdje in carnavalsferen.

 6. Wat maakt het uit, laat de schuld maar weer oplopen, Nederland is vast nog eens zo gek. Hoe dom kan je zijn.