• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voormalige Ritz ijsfabriek/E-Trading House aan de Scharlooweg heeft  het afgelopen jaar een ware metamorfose ondergaan. De panden op nummer 25 en 27 zullen vanaf nu verder gaan onder de nieuwe naam The Ritz Office Park & Gallery en dit werd feestelijk ingeluid.

Dulcie Goedgedrag opende om 19:00 uur de nieuwe Ritz gebouwen. Yvonne Verbrugge van het Prinses Wilhelmina Fonds was ook aanwezig. Op de Ritz is namelijk een beeldengallerij geopend waarvan een deel van de omzet wordt gedoneerd aan het Fonds. “Wij juichen nieuwe ontwikkelingen op Curaçao van harte toe, met name wanneer ondernemers de sociale doelen op het eiland niet vergeten”, aldus Verbrugge.

Vroeger
“De naam Ritz is nog steeds een begrip op Curaçao, elke Antilliaan kent het van vroeger, haalde er ijsjes of had familie die er werkte. Ik wilde die naam graag in ere hestellen”, vertelt ondernemer Hans Robben. “Beide panden zijn rigoreus onder handen genomen en historische details hersteld. Het complex is ongeveer 8000 m2  en daarmee het grootste perceel op Scharloo” meldt de ondernemer verder. Het complex verhuurt E-Zone kantoren en gewone kantoorsuites.

The Ritz Gallery
Sinds zijn terugkeer op het eiland een jaar geleden koesterde Robben de wens om zijn passie voor grote beelden te combineren met het onroerend goed. “Ik kwam in contact met beeldhouwer en ontwerper Danto uit Indonesië en zag meteen dat deze beelden een geweldige plaats zouden kunnen krijgen op Curacao.” De Gallerij is geopend op dinsdag van 18.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Meer informatie vind je hier.

1 reactie op “The Ritz in een nieuw jasje”

  1. lieverd, wat mooi en wat heerlijk dat je er al een paar hebt verkocht. wat zal je verkkopmijnheer in Nederland er ook blij mee zijn.