• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

thumbnail-kerstCURAÇAO – Veertig jonge kinderen joelend voor een McDonald’s. Ze lijken zich allemaal kostelijk te vermaken en eten enthousiast de ijsjes die worden uitgedeeld. Dit soort dagen zijn voor deze kinderen echter zeer zeldzaam.

Onder begeleiding van initiatiefneemster Yvette Melfor van stichting ‘Bo me korsa bof’  en mede-organisator Yves Cooper zijn de kinderen ‘s morgens opgehaald in Klein Santa Martha. Met de Lokobus hebben zij de dierentuin bezocht, een hapje gegeten en vervolgens hun dessert genuttigd bij de McDonald’s in Punda.

Spijtig
“Het was de bedoeling dat er meer dan 60 kinderen mee zouden gaan, maar bijna de helft is niet komen opdagen,” legt Cooper uit terwijl hij de jongste deelnemer van een drankje voorziet. “De ouders hadden ze moeten aankleden en klaarmaken, maar hadden waarschijnlijk andere zaken aan hun hoofd. Erg spijtig.”

Kerstdiner
Ondertussen is initiatiefneemster Melfor druk aan het heen en weer rennen om alle kinderen op hun gemak te stellen. Ze werkt al jaren met hen. “Alle kinderen komen uit gezinnen die het niet ruim hebben. Ik wil niet het woord armoede gebruiken, maar hun ouders hebben zeker een minimaal inkomen. Ik coach hun ouders en zelfs grootouders. Iedereen heeft een recht op een kerstdiner en zij ook. Wij geven hen dat en maken er een leuk dagje van.”

Leuke dag
Even later huppelen de kinderen in een rijtje naar de bus om, onder begeleiding van Cooper, Melfor en vrijwilligers,  in de Lokobus weer richting Banda Bao te vertrekken. “Ik vond deze dag heel leuk,” vertelt de 5-jarige Gedion. “En vooral het ijsje!”


1 reactie op “Kinderen Klein Santa Martha vieren kerst”

 1. Beste mevrouw Melfor,

  Complimenten voor uw inspanningen.
  Momenteel ben ik op vakantie en zou graag met u in contact willen komen. In Nederland ben ik actief hiermee bezig.

  Vriendelijke groet,
  Jetty Kragtwijk – Vrede