• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De carnavalsroute zal hetzelfde zijn als vorig jaar. Dit kondigde minister van Cultuur René Rosalia aan tijdens een persconferentie. Ook maakte de minister een einde aan de veelgevoerde discussie tussen werkgevers en werknemers over de dinsdagmiddag. Deze zal dit jaar gewoon vrij zijn voor iedereen.

“Karnaval is een cultuurfeest waarbij plezier, ontspanning en de ontwikkeling van creativiteit een belangrijke rol spelen. De taak van de overheid is om het één en ander te begeleiden zodat het feestplezier zo optimaal mogelijk is”, legt de minister uit.

Belasting
Daarom neemt de overheid het werk van de Management Group Curaçao Carnival for Excellence over. Zo int de overheid zelf de belasting die gedurende Karnaval betaald moet worden voor gebruik van de grond langs de routes. Al deze inkomsten komen voortaan ten goede van de carnavalsgroepen.

Kinderen
Verder deed de minister de mededeling dat de minimale leeftijd voor kinderen om mee te doen aan de kinderoptocht zes jaar is, met volgend jaar een verhoging naar acht jaar. Gebruik van oordopjes is verplicht voor kinderen.

Route
De stoet start op de Rooseveltweg (op de kruising Jan Noordduynweg/Winstonchurchillweg) en vervolgt naar de rotonde bij Palu Blanku. Via de Schottegatweg West loopt de parade langs Marchena, de Stoppelweg en de Weg naar Welgelegen. Daar buigt de route af naar links de Roodeweg op. Via de Hammelbergweg bij Colón vervolgt de route naar de finish op de Pater Eeuwensweg.

Bron:www.curacaocarnival.info

www.versgeperst.com