• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Nefferth Bernadina werd 34 jaar geleden geboren op Curaçao. Ze ging in Nederland studeren, is inmiddels teamleider op een school en heeft haar plekje gevonden in Rotterdam. Ze is één van de zestien kandidaten die strijden om de Miss PLUSSIZE Fashion titel 2011 en vertelt ons de komende tijd over haar ervaringen.

De uitverkorenen

Door Nefferth Bernadina

Op 11 december was mijn eerste castingdag. Bij het woord ‘casting’ stond het zweet al op mijn voorhoofd en in gedachten zag ik beelden van een strenge jury die mij met een vergrootglas zou keuren en uitlachen, net als bij tv-programma’s zoals Idols of Popstars.

Niks was minder waar. We werden hartelijk ontvangen door de huidige Miss PLUSSIZE Fashion Jagaira Hagendijk en er stond koffie en thee klaar. Daar stond ik dan met mijn koffie in de rechterhand starend naar 45 potentiële finalisten voor de Miss PLUSSIZE titel 2011. Iedere vrouw met haar eigen unieke eigenschappen en schoonheden. En wat mij vooral opviel, was de samenhorigheid binnen de groep.

Ik werd uit mijn dagdroom gewekt door een mededeling van de organisatrice. Het programma werd uitgelegd. We werden opgedeeld in twee groepen met ieder een catwalk training, een korte fotoshoot en een interview met de jury.

Wat mij vooral is bijgebleven was de catwalk training. We kregen instructies en een demonstratie van een Miss-waardige catwalk. Daarna moesten we in duo’s laten zien hoe de instructies waren bijgebleven. Ik probeerde vooral goed op te letten hoe de andere dames het deden. Elke stap en blik werd minutieus doorgenomen tot ‘mon moment suprême’! Ik was eindelijk aan de beurt.

De feedback van de instructrice: “Heel goed.”
Ik in mijn gedachten: “Yes in the pocket! Boeyaka.”
Instructrice: “Alleen was het loopje net iets té relaxed.”

Misschien lag het aan de Curaçaose ‘poko poko-mentaliteit’ in mij? Mijn conclusie van de eerste castingdag: De beste catwalk is 50 procent techniek, 30 procent uitstraling en 20 procent Curaçaose relaxedheid.

Catwalk training
Bron: XLFashionfile, Els Sprenkeling

Volg ook Nefferths blog

www.versgeperst.com