• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rol is hem op het lijf geschreven. Cabaretier Jandino Asporaat is sinds maandag officieel benoemd tot ‘Goodwill Ambassadeur’ van Stichting CliniClowns Curaçao. Hij zal de stichting onder de aandacht brengen en daarnaast kinderen en ouders een hart onder de riem steken.

Na een bezoek aan het Sehos was hij ervan onder de indruk dat niet alleen het ‘zieke kind’ even de situatie waarin het verkeerd vergeet, maar dat ook bezorgde ouders helemaal opvrolijken. En dat met hen ook de verpleegkundigen op de afdeling worden beïnvloed door het spel van de clowns.

Een ontsnapping
De cabaretier, onder andere bekend van shows als Buena Vista en Caribbean Combo, zegt dat hij het mooi vindt dat zieke kinderen af en toe even kunnen ontsnappen uit de grote mensenwereld waar ze eigenlijk in zitten. Even kunnen ze de vrolijke wereld van de CliniClowns instappen. Na een kennismaking met de stichting was Jandino dan ook helemaal enthousiast. “Ik vond het te gek toen ik gevraagd werd als ambassadeur en heb meteen toegezegd!”

Even kind zijn
CliniClowns is een stichting die afleiding en plezier biedt aan kinderen die een ziekte of handicap hebben. Zij vindt dat ook deze kinderen gewoon even kind moeten kunnen zijn en maakt daarom contact met de gezonde kant van elk kind door spel, fantasie, gevoel van controle en sociale interactie te stimuleren.

www.versgeperst.com