• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO  –  De campagne van Stichting Dierenbescherming Curaçao om huisdieren te beschermen tegen het lawaai van vuurwerk heeft succes. Voorgaande jaren puilden de hokken in het asiel uit van de weggevluchte honden en katten, maar dit jaar ligt dat aantal aanmerkelijk lager.

Vorig jaar zaten er tientallen dieren verwilderd of juist verdwaasd in het asiel nadat ze op straat waren gevonden. Ze vluchtten voor het lawaai van de knallen, dat dieren veel harder horen.

Media
Door middel van reclame via de media werden baasjes geïnformeerd over het gevaar van vuurwerknallen. Daarnaast speelde internet een belangrijke rol bij het terugvinden van eigenaren van honden die tóch vermist raakten. Afgelopen week zaten er nog drie gevonden honden en één poes in het asiel. In totaal werden negentien honden als vermist opgegeven, waarvan acht honden inmiddels weer met hun baasje herenigd zijn.

Stichting Dierenhulp
Ook Stichting Dierenhulp heeft een succesvolle campagne voor de dieren. Deze stichting promoot sterilisatie als meest diervriendelijke manier tegen de overpopulatie van honden op het eiland. “En er zitten zoveel meer voordelen aan”, zegt Nathalja Overwijk, coördinator Stichting Dierenhulp op Curaçao. “De dieren worden minder snel ziek, ze planten zich niet voort en je houdt er een betrouwbaarder hond aan over.” Sterilisatie via Stichting Dierenhulp is gratis. Klik voor meer informatie hier.

www.versgeperst.com