• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

‘Iets met rundvlees!’CURAÇAO – “We gaan iets maken met rundvlees.” Een beetje twijfelend kijken elf meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar naar de boodschappen die juf Martina naar binnensleept. Jeugdzorg verzorgt vanaf deze week cursussen voor jongeren in onder andere koken, computeren en tekenen in het buurthuis Buena Vista.

“Ik moest van mijn moeder meedoen”, vertelt de dertienjarige Michelle. “Ik hou veel meer van computeren, maar ik kan niet koken. Ik vind eten wel lekker dus koken zal ook wel leuk zijn.” Jeugdzorg verzorgt de cursussen vrijwillig en kosteloos. De vrijwilliger van de kookcursus legt uit waarom. “In het begin zijn de jongeren nog niet zo enthousiast en duurt het even, maar daarna zitten alle cursussen meestal vol. Het geeft hen iets te doen en tegelijkertijd leren ze wat voor hun toekomst. Wij zijn er nu wel, maar straks moeten zij het overnemen. Zij zijn de volgende generatie. Ze moeten kunnen koken voor hun gezin.”

Kook mee!
Rundvleesstoba voor 2 personen

Ingrediënten:
1 pond rundstoofvlees
2 zoete aardappelen
2 gewone aardappelen
½ tomaat
½ ui
¼ paprika
1 teentje knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie
½ bouillonblokje
Sojasaus
Selderij

Bereidingswijze:
Was het vlees en doe het in een stoofpan met deksel. Snij de tomaat, de ui, de paprika en de knoflook klein. Schil de vier aardappels, snij ze daarna in kleine blokjes. Kruid het vlees met currypoeder, nootmuskaat, sojasaus en vleeskruiden en zet het op het vuur. Doe de gesneden groenten en twee eetlepels olijfolie in de pan bij het vlees. Snij de selderij fijn en doe het ook in de pan. Voeg een fijngestampt ½ bouillonblokje toe met een kopje water. Laten staan tot het vlees en de groenten lekker zacht zijn. Kook ondertussen de rijst en na anderhalf uur is je stoofpotje klaar om op te smikkelen!

Jeugdzorg nodigt iedere jonge geïnteresseerde uit om op vrijdagmiddag om half drie naar buurthuis Buena Vista te komen.’‘Iets met rundvlees!’

2 reacties op “‘Iets met rundvlees!’”

 1. ik vind het een heel goed initiatief van de Jeugdzorg,
  ga zo door.
  Hier in Nederland mogen ze zoiets ook wel op gaan zetten maar daar is deze jeugd hier te lui voor denk ik en ze hebben hier zoveel andere dingen die ze interessanter vinden.
  Heb 3 jaar met ons gezin op dushi Korsow gezeten dus ben ik heel blij met jullie stoba.
  Ik ga het deze week als verrassing hier ook eens maken.
  ajo

 2. Ik heb het recept over geschreven en ga het morgen
  donderdag dus proberen te maken. Ik weet niet of
  ze hier in Nederland zoete aardappels verkopen. Verder vind ik het een goed initiatief om de jeugd te leren voor zich zelf te kunnen koken. Jeugdzorg hier doet volgens mij niet van deze dingen met de jeugd. Hier word meestal gepraat. Je hoort er hier niet zoveel over.