• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het milieu is erg belangrijk, maar niet iedereen is zich hier van bewust. Op het eiland is er dan ook veel milieuvervuiling. Tropical Paintball wil zijn steentje bijdragen en zal voortaan recyclen.


Tropical Paintball recycled sinds afgelopen weekeind via Green Force. Er is hiervoor een recyclingbak geplaats door de milieu- en recyclingorganisatie, waarin alle paintballers de aluminium blikjes kunnen deponeren voor latere ophaal en verwerking van het afval.

Sport en natuur
“Sport en natuur gaan vaak hand in hand. Denk aan kayakken, windsurfen, duiken en paardrijden. Ook bij het paintballen wordt er hier op Curaçao in natuurrijke gebieden gespeeld”, vertelt Henk van Tropical Paintball. “Nu gaan we een stapje verder en nemen we verantwoordelijkheid voor ons afval en recyclen we wat we kunnen recyclen.”

Stukje educatie
Timo Van Green Force ziet het niet alleen als een goed initiatief vanwege het milieu, ook vergroot je het bewustzijn van mensen en vooral jongeren. “Bij paintballen komen vaak jonge mensen spelen en het is een stukje bewustzijn dat ze nu meekrijgen tijdens het beoefenen van hun hobby. Buiten de sport om komt er nu tevens wat educatie bij kijken.”

Aluminiumwinning
Elk blikje dat niet wordt gerecycled, zorgt ervoor dat er nieuw aluminium gewonnen moet worden. Dit gebeurt vaak in natuurgebieden waar alles met de grond gelijk wordt gemaakt voor en door de mijnindustrie. Denk aan Suriname, Brazilië en Venezuela, waar elke dag de Amazone wordt ontbost.

Verzoek van Tropical
Het recyclen van aluminium helpt ook tegen de opwarming van de aarde, omdat een blikje recyclen 95% minder energie kost dan het blikje te maken uit nieuw gewonnen grondstoffen. Aan de sporters en bezoekers van Tropical Paintball daarom het verzoek om hun aluminium blikjes netjes en leeg te deponeren in de recyclecontainer van Green Force.


www.versgeperst.com