• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het heeft even geduurd, maar het jongerenmagazine 4 You-th is terug en wel in een geheel nieuw jasje. Dit meldt het Antilliaans Dagblad. Van de week vond de release het tijdschrift, dat wordt uitgegeven door Fundashon Ban Komuniká, plaats. Het blad wordt voor én door jongeren gemaakt.

Een paar jaar geleden verscheen de eerste editie van het jongerenblad, een idee van toenmalig minister Stanley Lamp (Onderwijs). Het tijdschrift werd op alle eilanden van de Nederlandse Antillen uitgegeven, maar na enkele staatkundige veranderingen werd de productie drie jaar geleden stopgezet.

Nieuwe uitstraling
Het blad wordt nu, in tegenstelling tot vroeger, in full-colour gedrukt en richt zich op jongeren tussen de 13 en 20 jaar. Niet alleen is het een blad vóór jongeren, de jongeren zelf zorgen ook voor de invulling ervan. Zij krijgen hierbij begeleiding van hoofdredacteur Jefka Martha-Alberto. Iedere maand, op juli en augustus na, worden er 12.000 exemplaren gedrukt en verspreidt over verschillende scholen.

Nieuwe inhoud
Jongeren houden zich met van alles bezig en hebben ieder hun eigen interesses. In 4 You-th Magazine lopen de verhalen daarom erg uiteen. Onderwerpen zoals liefde, seks, gevoelens, familie, opleidingskeuze, cultuur, kunst, talenten, uitgaan, mode, criminaliteit en meer komen aan bod.

Nieuwe financiëring
Om het tijdschrift in elkaar te zetten ontvangt de stichting Fundashon Ban Komuniká subsidie van de overheid en verkopen zij advertentieruimte.

www.versgeperst.com