• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

carnavalCURAÇAO – De route voor de Carnavalsoptocht op 14 februari 2010 is bekend. Het Bestuurscollege heeft de route bepaald onder leiding van Marilyn Alcalá-Wallé, gedeputeerde van Onderwijs, Cultuur en Sport. De optocht zal niet over de Pontjesbrug gaan, maar wel door de Breedestraat in Otrabanda.

Niet iedereen is het met deze route eens. “Volgens mij is er geen reden om de tocht niet over de Pontjesbrug te laten gaan. Ik blijf dan ook strijden tot aan de dag van de optocht, om de stoet over de brug te krijgen. Pas wanneer de politiek mij kan zeggen dat het niet kan vanwege gevaar voor de mensen, leg ik mij erbij neer dat de optocht niet over de brug zal gaan,” aldus Yves Cooper. Cooper verzamelde eerder al handtekeningen en deed uitspraken op Facebook, omdat hij wil dat de Carnavalstocht over de Pontjesbrug gaat.

Breedestraat
“Daarbij gaat de tocht nu wel door de Breedestraat in Otrabanda. Drie jaar geleden werd van deze route afgeweken, omdat bleek dat sommige oude gebouwen in de straat niet bestand waren tegen de trillingen van de muziek. Er onstond instortingsgevaar,” zo gaat Cooper verder. Het Bestuurscollege geeft aan dat zij in de Breedestraat de gebouwen zal aanpassen, zodat de stoet veilig door deze straat kan trekken.

Route
De veertigste editie van de optocht gaat via de kruising Winston Churchillweg met de Rooseveltweg, naar Santa Maria in de richting van Plasa Hariri, Marchena en vervolgens de Weg naar Welgelegen. Dan over naar de Roodeweg, de Breedestraat in Otrabanda en via het Brionplein naar de rotonde Lucina da Costa Gomez om te eindigen bij de Rotonde Ergilio Hato bij Aqualectra.


www.versgeperst.com