• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De expositie Antepasado di Futuro siert al enige tijd het Curaçaosch Museum. De laatste dagen zijn echter in zicht en daarom is er een afsluitende lezing georganiseerd door niemand minder dan kunsthistoricus en curator van El Museo del Barrio in New York, Elvis Fuentes.

De lezing ‘Bumpy Roads: A Caribbean Perspective on the Modern World’ gaat over diversiteit en verbondenheid in het Caribisch Gebied. “Het is interessant om te zien dat een van de eerste verdragen tegen de tabaksindustrie een Nederlands initiatief was, omdat tabak een belangrijke bron van inkomsten was voor Spanje en Engeland. Nederland wilde het gebruik van tabak juist ontmoedigen. Tabakspijpen, postzegels, advertenties en schilderijen tonen hoe tabak zowel een luxe als een dodelijk product was”, vertelt Fuentes.

Verbreed je perspectief
Daarnaast neemt de historicus je mee naar Haïti. Hier is een een nieuw Caribisch zelfbewustzijn ontstaan, een post-koloniale, pro-Caribische cultuur. Fuentes is van mening dat we ons perspectief moeten verbreden en moeten kijken naar het algemene beeld.

De laatste keer
De lezing wordt gehouden in de Snip Gallery van het Curaçaosch Museum. Deze expositie geeft een overzicht van de geschiedenis van de Curaçaose beeldende kunst en de staat van ontwikkeling waarin deze zich nu bevindt. Zondag 9 januari is de laatste dag dat de expositie te aanschouwen is.

www.versgeperst.com