• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO– Huizen gehuld in kerstlichten, kerstbomen achter de ramen, mensen die snel hun laatste kerstinkopen doen en kerstliedjes op de radio. Het is duidelijk kersttijd! Versgeperst.com ging de straat op en vroeg aan de voorbijgangers: Wat is voor jou het kerstgevoel?

Melissa (21) denkt bij een kerstgevoel vooral aan samenzijn met haar familie en vrienden. “Meestal ben ik één dag bij familie om gezellig samen te eten. De andere dag plan ik in met vriendinnen. Vaak gaan we bij een vriendin thuis eten en dan nemen we allemaal wat mee en iedereen koopt een cadeau voor elkaar.”

Eten en drinken
De 52-jarige Sherman denkt bij kerst aan veel eten en drinken. “Ik kijk altijd uit naar de vrije dagen, dat ik niet hoef te werken en natuurlijk veel eten. De drank vloeit ook rijkelijk met de kerstdagen!” De kersverse vader Paul (32) heeft een extra warm gevoel bij kerst dit jaar. “Dit is de eerste kerst dat ik vier met mijn dochtertje van 8 maanden. Ik weet dat vanaf nu mijn kerstgevoel altijd met haar te maken zal hebben, want ik wil het altijd met haar vieren.”

Verlosser
De 20-jarige stagiaire Daisy krijgt alleen een kerstgevoel in Nederland. “Ze doen hier erg hun best op Curaçao, met alle versieringen en kerstbomen, maar voor mij hoort het koude en donkere weer van Nederland bij de kerst. De hoge temperatuur en de felle zon geven mij eerder een zomervakantiegevoel!” Voor de religieuze 62-jarige Gerda is het kerstgevoel de herdenking van de geboorte Jesus. “Deze dag is zo belangrijk om de geboorte van onze verlosser te herdenken, die later is gestorven voor onze zonden.”


3 reacties op “‘De drank vloeit rijkelijk met kerst!’”

  1. Laat de Politie aub een alcoholcontrole houden op de weg naar westpunt!!! anders vallen er onschuldige gewonden of zelfs doden.

  2. MERRY -CHRISTMAS CURACAO

  3. lekker mijn boom versieren!