• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na uitverkochte zalen in heel Nederland is de Caribbean Combo gestrand op Curaçao. De vier comedians Murth Mossel, Jandino Asporaat, Roué Verveer en Howard Komproe zetten deze week Brakkeput Mei Mei op z’n kop. Wat krijg je als je vier komische gasten een show laat neerzetten op Curaçao?

“Een feestje”, antwoord Jandino vrijwel meteen. “Een feestje zoals we dat overal doen.” De vier comedians zijn zondag van Suriname naar Curaçao gereisd en willen vooral niets gaan plannen de komende dagen. “We gaan twee keer de tent op z’n kop zetten en verder gewoon genieten”, vertelt Murth. “We hebben het allemaal heel druk gehad dus we plannen niets en gaan lekker chillen.”

Wie is Murth?
“Ik ben een comedian, woon in Amsterdam en ben blij met wat ik doe en wie ik ben.” De comedian is al sinds 1996 bezig in het comedy-wezen en nu voor de vijfde keer op Curaçao. “Iedere plek is anders. Curaçao is gezellig en altijd een feestje.”

Wie is Jandino?
“Ik ben vrolijk, knap, Rotterdammer en Curaçaoënaar.” Jandino is geboren op Curaçao en op zijn elfde verhuisd naar Nederland. “Curaçao is niet echt thuis, dat is Rotterdam toch meer. Ik vind het een eer om hier te spelen en hetgeen wat ik in Nederland doe, hier op het eiland te laten zien.”


Wie is Roué?
“Ik ben vrolijk, positief en de beste comedian van het gezin, althans sinds mijn vader overleden is.” Roué is inmiddels al zo’n tien keer op het eiland geweest. “Curaçao is speciaal, het is een beetje Nederland. We hebben laatst in China opgetreden en dan zet je toch een andere show neer. Hier kun je bijna hetzelfde doen als in Nederland.”

Wie is Howard?
“Ik ben vader, meestal vrolijk, soms kritisch en heel graag op Curaçao.” Howard is meerdere keren per jaar op het eiland te vinden. “Ik vind Curaçao heel relaxed en ben hier met verschillende dingen bezig. Laatst heb ik een theaterstuk neergezet met jongeren, heb ik mijn eigen show gedaan en nu ben ik hier weer met de Caribbean Combo.”

Zonder decor
Het viertal kan nog niet precies vertellen wat zij voor ons in petto hebben morgen en woensdagavond. “In Nederland werken we met een decor wat onze show deels bepaald. Dit hebben we nu niet, maar alles moet kunnen, waar je ook staat en met welke faciliteiten dan ook. We spelen met wat er om ons heen gebeurt. Je neemt altijd dingen mee die je meemaakt en je kijkt naar wat er speelt in je omgeving.”

Kaartjes
De show is dinsdag- en woensdagavond om 20.30 uur te zien in Landhuis Brakkeput Mei Mei. Kaartjes zijn voor 45 gulden verkrijgbaar bij Bruna, Albert Heijn, Mensing’s Caminada en Brakkeput Mei Mei.

www.versgeperst.com