• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het atelier van Mirjam Griffioen in Pietermaai is snel te herkennen. Kleurrijke beschilderingen met mooie verhalen spatten er vanaf. De opening van het atelier gaat dan ook niet zonder slag of stoot, maar op feestelijke en gepaste wijze met muziek, sushi en een drankje.

Griffioen kwam dertien jaar geleden naar Curaçao en het was liefde op het eerste gezicht. De kleurrijke vergezichten van het eiland vormen een inspiratie voor haar werken. Inmiddels is haar werk op verschillende locaties te bewonderen zoals bij Restaurant Tinto, Mundo Bizarro, Zanzibar en Miles Jazzcafé.

Omgetoverd
Haar atelier aan de Nieuwstraat was kort geleden nog een oude garage, maar Griffioen heeft de locatie omgetoverd tot een broedplaats van kunst en creativiteit. Wekelijks geeft de kunstenares in het atelier therapeutische schildersessies aan mensen met psychische problemen en ooit hoopt zij dat het een plek wordt waar iedereen naar binnenkomt om creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Kostbaarheden
Voor de opening van haar atelier heeft Griffioen samen de kinderen van de Sint Jozefschool een bijzondere ‘boom’ in elkaar gezet. De boom vraagt iedereen zuinig om te gaan met de kostbaarheden die ons eiland te bieden heeft. Zaterdag om 17.00 uur barst het kunstzinnig feestje aan de Nieuwstraat los met wijn, bier, sushi en muziek van Junior Tecla met de Daylight Robbery.

Foto: Ronald Mossou

1 reactie op “Een kunstzinnig feestje”

  1. hoi mirjam dat is alweer een tijd geleden dat we elkaar gemaild hebben hoe gaat het met jouw en de kunst…hier gaat het heel slecht,met de kunst helaas…ik ben al maanden bezig om mij te gaan vestigen op curacao maar de financieeen hebben wij r helaas niet voor kun jij mij op het gebied van kunst mij helpen op curacao ik had ook een microkrediet aangevraagd deden ze heeeel moilijk over en heb het afgeblazen zit helemaal aan de grond heb al maanden niks meer verkocht de gemeente geeft ook geen geld om te starten dus moet ik maar putjeschepper worden op curacao ken jij geen mensen die mensen zoeken die willen werken voor kost en inwoning hebben 13 jaar ervaring in de schoonmaak en ik 11 jaar in de keuken schoonmaak transport n willen wel van alles doen om daar maar heen te komen ,wat vind je van mijn website wwwkunsthandel-najobri.com succes en groetjes uit almeloooooooooo balen