• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Al vijf jaar lang zamelt Dolfijn FM cadeautjes in voor minder bedeelde kinderen op Curaçao. Ook dit jaar vraagt de radiozender hun luisteraars en anderen een bijdrage te leveren. Zo heeft ieder kind ook dit jaar toch weer een pakje onder de boom.

De radiozender geeft het hele jaar door prijzen weg en hoopt nu dat men een pakje terug wil geven. Veel kinderen op Curaçao groeien op in gezinnen die zich geen kerstcadeautjes kunnen veroorloven en met de ingezamelde pakjes kunnen toch veel kinderen blij gemaakt worden.

Wel zo eerlijk
Omdat het oneerlijk is als de één een Nintendo DS en de ander een jojo krijgt, zijn er een aantal voorwaarden opgesteld. Een cadeau mag niet meer dan 15 gulden kosten en op het pakje moet de letter ‘J’ of ‘M’ (jongen of meisje) staan. Ook de leeftijdscategorie moet worden vermeld (0-2, 2-5, 5-10, 10+). Zo weet men zeker dat een jongetje van negen geen pop cadeau krijgt.

Waar en wanneer
Tussen 6 en 23 december kan iedereen die graag z’n steentje bijdraagt, een cadeautje afgeven bij de studio van Dolfijn FM op Mambo Beach. Alle pakjes worden uiteindelijk verdeeld onder verschillende scholen, wijken en instellingen.

Ieder kind een kerstcadeau
Om de inzamelingsactie te ondersteunen, is er een single gemaakt ‘Ieder kind een kerstcadeau’. Deze wordt gezongen door Josje Rojer en Angela Vergouwen. Zij worden ondersteund door het kinderkoor van Jeugd Theater School Drazans. Een deel van het nummer is gebaseerd op eigen waarnemingen van de muzikanten.

www.versgeperst.com