• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Negen bands treden 27 november op tijdens het Benefietconcert Yuda Korsou in Pampus. Alle bands reageerden volgens de organisatie enthousiast op het verzoek om belangeloos op te treden. Volgens Tony Worrel draait de avond niet alleen om plezier. “We moeten mensen er bewust van maken ‘to stick together’.”

Worrell heeft geen nare herinneringen aan de 1e van november. “Ik was thuis aan het oefenen met het koor en alle leden kwamen door weer en wind om te oefenen. Iedereen kwam doorweekt aan en ik heb hier heel veel respect voor. Het werd een mooie nacht, want de geluiden en beelden van donder, bliksem en regen zorgden voor geweldige sound effects.”

Vertrouwen in god
Rond 21.00 uur drong de ernst van de situatie door bij Worrel en zijn koorleden. “Twee mensen moesten naar huis, omdat hun huis helemaal was ondergelopen. Ik heb hen naar huis gebracht, maar onderweg kwamen we vast te zitten. Ik was niet bang, want ik vertrouwde erop dat God ons veilig thuis zou brengen. En dat deed hij. Toen ik bij thuiskomst zag hoe mijn tuin was ondergelopen, realiseerde ik me wel dat het ook anders af had kunnen lopen.”

Speciaal lied
“Ik heb storm Omar op Curaçao meegemaakt een aantal jaren terug en dat was ook erg heftig. Bang ben ik eigenlijk nooit, eerder onder indruk van de kracht van de natuur. Als ik dan naar die regen kijk, vind ik het echt ‘amazing’.” Voor zaterdag heeft Worrel een speciaal lied voorbereid wat ‘Tragedy In Curaçao’ heet. “De aardbeving in Haïti was de inspiratie voor het nummer en dit hebben we nu aangepast voor Curaçao. Het concert draait niet om plezier maken, maar om mensen ervan bewust te maken ‘to stick together’. Niet alleen bij tragedies, maar ook in tijden van voorspoed.”

www.versgeperst.com