• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Goed onderhouden panden naast vervallen bouwwerken overheersen onze binnenstad. Benieuwd naar het verhaal achter deze gebouwen? Architectuurliefhebbers en andere geïnteresseerden kunnen dit weekend diverse lezingen bijwonen over de moderne architectuur op Curaçao.

The International Committee for Documentation and Conservation of Buildings, Sites and Neighbourhoods of the Modern Movement, afgekort tot de Stichting Docomomo, organiseert deze lezingen om het bewustzijn van de bevolking omtrent architectuur te vergroten. Volgens de stichting realiseert men zich vaak niet dat het van groot belang is om deze gebouwen goed te onderhouden.

Moderne architectuur
De lezingen vinden aanstaande zondag van 11.00 tot 12.00 uur plaats in de Snip Gallery van het Curaçaosch Museum. Sofia Saavedra, voorzitter van de stichting, opent met een korte introductie over de doelstellingen van Docomomo. Vervolgens komt restauratiearchitect Michael Newton aan het woord. Hij verzorgt een lezing over de moderne architectuur vanaf de jaren dertig tot en met de jaren zestig van de vorige eeuw.

Rondleiding
Tot slot is er een uitgebreide rondleiding. Deze leidt langs de top tien van belangrijkste Curaçaosche gebouwen die onder de ‘Moderne Beweging’ vallen. Dit is een overkoepelende term voor internationaal georiënteerde moderne architecten. De gebouwen zijn te zien op foto’s die opgehangen zijn in de raamopeningen van het Quarantainegebouw tegenover het museum.

www.versgeperst.com