• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor het eerst krijgt een Curaçaoënaar een eerbetoon van een groot orkest. Componist en muzikaal directeur Rignald Recordino, Doble R’, is de eerste ‘Yu di Korsou’ die wordt geëerd door het Metropole Orkest. Recordino heeft tot nu toe al meer dan 800 composities in zijn leven gemaakt.

Het heeft een tijdje geduurd, maar de voorbereidingen voor het concert zijn bijna rond. Het Metropole Orkest dat uit 63 muzikanten bestaat, was lange tijd bezig met het selecteren van nummers. Hierbij werd de hulp van de Antilliaanse pianist Randal Corsen ingeschakeld.

Trots
De uiteindelijke selectie is samen met Recordino doorgenomen en hier en daar aangepast voor het orkest. De componist is zelf uiteraard ook uitgenodigd om de concerten bij te wonen en is daarom van 21 tot en met 28 november in Nederland. Ook enkele zangers die bij de groep Doble R’ Super Special Stars hoorden, zijn aanwezig. Recordino gaf aan zeer vereerd en trots te zijn met dit eerbetoon.

Verrassende line-up
De muzikant kan naast een uitgebreid concert van het Metropole Orkest, ook optredens van onder anderen Giovanca, Karin Bloemen, Pete Philly en Ompie Stefania verwachten. De presentatie wordt verzorgd door Jörgen Raymann en Jandino Asporaat. Iedereen die graag bij één van de concerten aanwezig wil zijn, zal helaas een ticket naar Nederland moeten boeken. Dan kun je donderdag 25 november in het Concertgebouw Amsterdam en vrijdag 26 november in De Doelen in Rotterdam terecht om het concert bij te wonen. Kaartjes kosten 45 euro.
www.versgeperst.com