• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Negen bands treden 27 november op tijdens het Benefietconcert Yuda Korsou in Pampus. Alle bands reageerden volgens de organisatie enthousiast op het verzoek om belangeloos op te treden. “We spelen op een bruiloft, maar komen daarna meteen naar Pampus”, laat Gilon Westmaas van Rhyddm weten.

“Ik zat 1 november thuis op mijn balkon”, vertelt de zanger. “Samen met mijn vrouw en kinderen keek ik naar de afvoer van het regenwater. Ik heb net een nieuwe tuin aan laten leggen en we wilden kijken waar het water heen zou gaan. Toen het rond 22.00 uur steeds erger ging bliksemen, zijn we maar naar binnen gegaan.”

Ramp in Zuikertuintje
“Ik was redelijk goed voorbereid! We hebben alle stekkers uit de stopcontacten gehaald en zaklampen klaargelegd. Hierna zijn we rustig gaan slapen. De volgende dag toen ik naar het werk reed, realiseerde ik me pas wat er was gebeurd en wat zich had afgespeeld in Zuikertuintje.”

Geschrokken
“Ik woon achter Trupial Inn, maar heb geen schade. Ik heb mijn huis in 2004 expres hoog laten bouwen en ben daar nu heel blij mee. Samen met vrienden die grote trucks hebben, ben ik de dag na Tomás mensen gaan helpen. Ik ben echt geschrokken van wat ik zag.”

Heel veel regen
De zanger en manager van Rhyddm heeft zowel tijdens zijn tijd in Nederland als op Curaçao niks meegemaakt wat in de buurt kwam van storm Tomás. “Er zijn hier al problemen als er een beetje regen valt en dit was heel veel regen. Ik heb zoiets nooit gezien. Dit is wat men een overstroming noemt.”

Geen speciaal programma
Het programma van de band tijdens Yuda Korsou staat nog niet helemaal vast. “We spelen op een bruiloft bij Daaibooi. Hierna komen we naar Pampus, maar hoe laat precies weet ik nog niet. We hebben nog geen speciale dingen voorbereid, we gaan gewoon spelen.”

www.versgeperst.com