• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Negen bands treden 27 november op tijdens het Benefietconcert Yuda Korsou in Pampus. Alle bands reageerden volgens de organisatie enthousiast op het verzoek om belangeloos op te treden. Junior Tecla treedt op met de band Daylight Robbery. “Ik hoorde de naam ‘Yuda Kórsou’ en ‘I was in’.”

Tecla was in Nederland toen storm Tomás zijn staart roerde over het eiland. “Iemand vertelde me op Facebook dat er storm was op Curaçao, maar de volgende dag realiseerde ik me pas hoe ernstig het was. Ik zag op het nieuws wat er gebeurd was en ik was echt ‘shocked.”

Lesje geleerd
“Ik heb meteen gecheckt of alles in orde was met mijn familie en bekenden. Gelukkig heeft niemand ernstige schade, maar het blijft echt rot. Ik hoop dat de overheid een lesje heeft geleerd van deze gebeurtenis en iets doet aan de afvoer van het water en riolering zodat zoiets nooit meer gebeurt. Ik zelf heb zelf gelukkig geen schade aan mijn huis of spullen. Mijn gitaren hangen hoog en droog.”

Hoge golven
De muzikant kan zich nog een eerdere storm herinneren op Curaçao, maar deze richtte geen ernstige schade aan. “Ik was een jaar of 16 en zag de hoge golven bij Grote Knip. Ik ben er expres heen gegaan om te gaan bodysurfen en het was heerlijk. De golven waren echt te gek en ik ben er met een paar schrammetjes vanaf gekomen.”

Goed initiatief
“Ik hoorde de naam Yuda Kórsou al voordat ik was benaderd om mee te doen. Ik vond het meteen een goed initiatief en hoefde er dan ook niet over te peinzen of ik mee zou doen. Welke nummers we gaan spelen op het concert weet ik nog niet precies, daar moet ik nog even over nadenken.”


www.versgeperst.com