• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Begin deze maand werd bekendgemaakt dat Aqualectra, CUROM Z86 en Dienst Openbare Werken (DOW) een platform zijn gestart om samen te werken aan een feestelijk verlicht Otrobanda en Punda. Particulieren en overheidsinstanties worden opgeroepen om het eiland van kerstverlichting te voorzien.

“Het idee bestond al, maar 10 jaar geleden zijn we gestopt met het promoten van verlichting rondom kerst. Het begon als een wedstrijd, op deze manier konden we mensen stimuleren om lichtjes te branden. Op een gegeven moment hadden we ons doel bereikt en zijn we gestopt,” aldus persvoorlichter Sharo Bikker van Aqualectra.

Wateroverlast
Niet iedereen blijkt zich al bezig te houden met kerst, laat staan met de verlichting. Veel winkels in Punda zijn niet eens op de hoogte van het opgerichte platform. Een medewerker van een kledingwinkel in Punda meldt totaal niet bezig te zijn met kerstverlichting. “We zijn nog druk bezig met het opruimen van de troep dat ontstaan is door de regenval van de afgelopen tijd.”

Nieuw land
Waarom is het idee om kerstverlichting te stimuleren nu dan weer ontstaan, terwijl het 10 jaar geleden gestopt is? Is het om de eigen portemonnee te vullen? Sharo Bikker zegt dat dit niet het geval is, maar dat dit te maken heeft met de komst van het nieuwe land. “Het nieuwe land inspireert ons om het oude idee weer op te pakken. Het was zo mooi vroeger, we hopen met deze promotie iedereen te stimuleren om weer mee te doen. Als iedereen weer meedoet, wordt onze stad een stuk sfeervoller.”

Toeristische attractie
Aqualectra installeerde eerder al lichtjes op het Brionplein, het eigen gebouw en bij Fort Amsterdam “We hopen dat op deze manier meer licht komt in de binnenstad. Uiteindelijk hopen we dat de verlichting in december ooit een toeristische attractie wordt.” Eind deze week of begin volgende week zal Aqualectra beginnen met het installeren van verlichting op openbare plekken.

2 reacties op “Binnenstad als toeristische attractie?”

  1. LEUK van aqualectra extra veel verlichting laten branden zodat er met kerst nog meer wijken zonder stroom zitten omdat ze moeten schakelen!

  2. Goed idee!!