• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Negen bands treden op tijdens het Benefietconcert Yuda Korsou in Pampus. Volgens de organisatie reageerden alle bands enthousiast toen hen gevraagd werd belangeloos op te treden. Ook Wietze Krikke van de band Ginger twijfelde geen seconde voor hij zijn medewerking beloofde.

“Ik werd gebeld en ben meteen aan de slag gegaan”, vertelt de bassist. “We hebben met de band een toepasselijk repertoire samengesteld en gaan gewoon knallen.”

Water bleef stijgen
Krikke was de beruchte maandagavond ten tijde van de tropische storm in café de Tropen. “Het was angstaanjagend het water zo snel te zien stijgen. Er dreef van alles door de straat en het water bleef maar stijgen. Toen ook de stroom uitviel, dacht ik bij mezelf: ‘Wat gebeurt er hier en hoe zal het elders op het eiland zijn?'”

Soortgelijke ervaring
“Ik heb ooit iets soortgelijks meegemaakt op Curaçao. Een aantal jaren terug regende het ook extreem veel. Het water kwam toen door een scheur in de muur mijn huis binnen, maar zo erg als nu was het toen niet. De buien waren toen vooral lokaal, dit was overal.”

Schimmel
“Ik woon in Scherpenheuvel en mijn huis is een puinhoop. Ik had lekkage en mijn elektra is nog steeds in de war, deze moet goed drogen. Mijn computer en kleding zijn nat en er is overal schimmelvorming.”

Waar voor hun geld
Tijdens het Yuda Korsou Charity Concert treedt Krikke met de viermansband Ginger op. De nieuw gevormde band bestaat uit Brian Tambling als gitarist, Steve Cambell als vocalist, Raynel Martis op de drums en Krikke zelf als bassist. “We hebben rekening gehouden met de songkeuze, maar willen mensen vooral waar voor hun geld geven de 27e.”

www.versgeperst.com