• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Green busCURAÇAO – De bus staat er al, maar hij moet nog ingericht worden. De twee middelbare scholieren Jean-Carlo Alves da Silva en Andrew Servania wonen volgende week zes dagen in The Green Bus. “We proberen zo min mogelijk energie te gebruiken, we hebben ook alleen maar zonne-energie”, vertelt Alves da Silva.

Vanaf maandag slapen, studeren en koken de twee jongens in The Green Bus die op het parkeerterrein staat van de Maduro & Curiel’s Bank te Saliña. “We staan op deze plek, omdat we zo vanaf de Schottegatweg goed te zien zijn. We willen met dit project de mensen bewust maken van de verhitting van de aarde dat komt door te veel CO2 uitstoot”, vertelt Alves da Silva.

Fietspaden
Wat ze de hele week gaan doen? “Wij gaan gewoon elke dag naar school, we hebben bijna tentamens, dus we moeten veel leren. Maar we gaan wel op de fiets naar school”, vertelt Alves da Silva. “We willen daarmee laten zien dat er meer fietspaden moeten komen. Er zijn zoveel mensen die een fiets hebben, maar het is gewoon niet veilig genoeg. Wat ook heel spannend is het koken. We hebben zelf een oven gemaakt met onder meer zilverfolie. Die folie moet door zonne-energie de straling geven waardoor water zou moeten gaan koken. En dan kunnen we eten koken. In totaal hebben we vijf zonnepanelen.”

Composttoilet
Het project The Green Bus is opgezet door milieuorganisatie Amigu di Tera. Elke dag is er een openingsuur in de bus. Van maandag tot en met vrijdag is dat van zeven tot acht uur ’s avonds. Op zaterdag van drie tot vijf uur ’s middags en op zondag van tien tot twaalf uur ’s ochtends. “Mensen kunnen dan een kijkje nemen in de bus, maar we hebben ook elke dag een thema waar we uitleg over geven. We willen de mensen laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van alternatieve energie. Zelfs een composttoilet is mogelijk. Het is raar en bizar, maar wel mogelijk!”

Green busAndrew Servania en Jean-Carlo Alves da Silva wonen volgende week zes dagen in The Green Bus.

www.versgeperst.com