• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lezen is niet alleen erg leerzaam, het is ook heel leuk. Mede omdat lezen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, is de Kinderboekenweek in het leven geroepen. De aankomende weken wordt er daarom niet meer alleen ‘s avonds in bed gelezen, maar ga je er op uit. De Kinderboekenweek is begonnen.

Ieder jaar wordt de Kinderboekenweek georganiseerd onder een ander thema. Dit jaar is het thema: ‘De grote tekententoonstelling – beeldtaal in kinderboeken. Hierbij is er veel aandacht voor werken van schrijvers en illustrators, maar ook voor werken van kinderen.

Kinderexpo
Aanstaande maandag is er een feestelijke opening van de Poem Express in de Openbare Bibliotheek. Dit is een internationaal project waarbij gedichtenposters van kinderen worden geëxposeerd. Van al deze werken zullen er een paar worden gepubliceerd in meertalige gedichtenbundels en het kindertijdschrift Boekie-Boekie. Tien kinderen worden zelfs genomineerd voor de Poem Award Curaçao 2010. De winnaar hiervan wordt 11 november om 15.00 uur bekendgemaakt.

Feestje in de Bruna
Zondag 7 november van 12.00 tot 16.00 uur is er een uitgebreid filmprogramma tijdens het Kinderboekenfeest in de Bruna. De Kinderboekweek vindt plaats van 4 tot 18 november. In deze twee weken kunnen kinderen onder andere in het auditorium van de Bibliotheek terecht voor allerlei activiteiten.

www.versgeperst.com