• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Zes jaar Dolfijn FM: feel good-radioCURAÇAO – De eerste drie jaar brachten ze ‘de hits op jouw radio’, in de drie jaar die volgden hoorde je ‘het ritme van jouw eiland’. Morgen, precies zes jaar na de oprichting van Dolfijn FM, viert het radiostation deze mijlpaal met een nieuwe slogan: ‘Voel je goed!’. Directeur Enrico Stenacker: “Wij maken gewoon feel good-radio.”

De t-shirts met de nieuwe slogan zijn gedrukt en alle nieuwe jingles die vanaf morgen gedraaid gaan worden, staan in het systeem. Dolfijn FM is klaar voor een toekomst waarin iedereen zich goed voelt. Maar wat vindt het radiostation van haar eigen ontwikkeling, het heden en hoe ziet Dolfijn FM de toekomst?

Berg Altena
Zes jaar geleden was het geluid van het radiostation voor het eerst te horen op Curaçao. Berg Altena was toen nog de uitzendlocatie. “Wij konden ons toen al onderscheiden door onze professionele manier van radio maken”, aldus Stenacker. “Waar andere radiozenders waren ingekakt, brachten wij frisse muziek met presentatoren die wisten waar ze mee bezig waren. Dat is nog steeds de basis voor Dolfijn FM.” Voordat het radiostation naar de huidige locatie (Seaquarium Beach) verhuisde, waren er al voldoende hoogtepunten te noteren geweest. “We hebben als enige in de omgeving een licentie om Live 8 uit te zenden. Dat was heel speciaal. En we hebben ook een weekje tussen de dolfijnen bij de Dolphin Academy gepresenteerd. En volgens de trainers vonden de dolfijnen het nog leuk ook!”, lacht Stenacker.

Dicht bij de mensen
Genoeg leuke dingen om op terug te kijken, zou je zeggen. Maar nog niet genoeg volgens Stenacker. “Er kan nog genoeg verbeteren. In de toekomst willen we vaker op locatie dingen doen. Dicht bij de mensen. Verder moeten we zorgen dat onze luisteraars zich echt aangesproken voelen tot ons. Ook via onze slogan. Onze feel good-muziek wordt letterlijk vertaald in de slogan: voel je goed. En als laatste zijn we bezig met het verbeteren van onze presentatie. Niet iedereen zal dit direct horen, maar je kunt veel bereiken bij mensen door kleine trucjes toe te passen. Bijvoorbeeld door je naam een keer te noemen. Dan creëer je een band.” Maar om die band aan te sterken, noemt Stenacker ook de mogelijkheid van een tweede radiozender. “Een soort Dolfijn FM 2, ofzo. Maar dat heeft weinig prioriteit. Voorlopig blijven we eerste goede radio maken.”

Zes jaar Dolfijn FM: feel good-radio

1 reactie op “Zes jaar Dolfijn FM: feel good-radio”

  1. jullie eerste feliciatie via versgeperst! Jongens (en meiden) pabien met jullie 6 jarig bestaan. Ik luister graag naar jullie, alleen jullie zijn niet overal evengoed bereikbaar op het eiland. Check Piscadera eens, ik rij daar elke morgenm rond de klok van 8 ( het nieuws) en jullie vallen daar elke keer weg. Ga eens een ruzie aan met die lui in Venezuela met die &@# zender die er dan doorheen komt! HAHA. Ga genieten vandaag en drinkt er een paar! Lfs, Kim May