• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Enkele reis paradijsCURAÇAO – Wie droomt er niet van een leven in de zon? Voor één van de kandidaten van het televisieprogramma Enkele reis paradijs wordt deze droom werkelijkheid. Negen chefs strijden om de baan van chef-kok bij het Papagayo Resort. De winnaar laat zijn leven in Nederland achter en emigreert direct na winst, naar Curaçao.

Mogelijk heb je ze al gezien op het eiland, de crew van het Nederlandse televisieprogramma Enkele reis paradijs. Gedurende de hele maand november maken zij opnamen. “De kandidaten van het programma koken voor verschillende opdrachten over het hele eiland. De kijker neemt niet alleen een kijkje in de keuken van Curaçao, maar krijgt ook een goed beeld van wat het eiland te bieden heeft,” aldus chef-kok Herman den Blijker.

Keihard werken
Den Blijker presenteert het programma ook. Aan hem de taak de uiteindelijke winnaar te bepalen. “Alle kandidaten zijn professionele chefs, maar het blijft spannend en moeilijk voor de mannen die meedoen aan het programma. Ze gaan toch echt voor de uitdaging van een nieuw leven. Het is geen lang leve de lol functie, het wordt keihard werken.”

Aanpassingsvermogen
Een groot aanpassingsvermogen hebben de chefs nodig. “Ze komen hier terecht in een heel andere cultuur met een heel ander tempo. Dat werkt ook door in de manier van koken. Ga hier maar eens op de markt kijken, er is zo veel meer diversiteit dan in Nederland. Dat vergt een creatieve manier van koken. Dat de chefs hun mannetje staan in de keuken, dat staat vast. “Alle kandidaten zijn geselecteerd op hun ervaring, maar er is ook gekeken of zij qua persoonlijkheid en manier van werken passen bij Papagayo.”

Februari

Wie de uiteindelijke chef van het resort wordt, is nog even afwachten. Vanaf februari zal het programma te zien zijn bij de Nederlandse zender RTL4. Tussen de opnamen door geniet Den Blijker van het eiland. “Ik vind het hier heerlijk, zon, zee, strand en de sfeer is altijd heel relaxt. Ik ben hier eerder geweest, maar geniet er iedere keer weer van.”

www.versgeperst.com