• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op 10-10 is er een nieuw land geboren, maar wat nu? Levi Silvanie en Hemayel Martina discusieerden, piekerden, brainstormden en vonden een antwoord. Morgenavond delen zij dit antwoord, hun muziek en hun poëzie met ons in Pampus.

Levi Silvanie is niet zomaar een muzikant. Op 6-jarige leeftijd begon hij met drummen en het duurde niet lang voordat hij zijn eigen liedjes componeerde en schreef. Zaterdagavond presenteert de jonge muzikant zijn allernieuwste single. “Het nummer gaat over momenten waarop je het verkeerde zou willen doen maar besluit het juiste te doen. Momenten waarop je inziet dat het leven veel meer is dan alleen maar één tegenslag of ruzie”, vertelt de 22-jarige muzikant.

‘Ik ben Curaçao’
Met zijn roots in gedachte bedacht Silvanie het muzikale thema ‘Ami ta Korsou’ (‘Ik ben Curaçao’). Hij zingt daarbij over de identiteit van Curaçao. “Curaçao is zoveel meer dan een land. Het is jij, ik, wij. Alleen wijzelf kunnen invloed hebben op wie we zijn.”

Inspireren
De jonge poëet die ooit met oud-premier Balkenende van gedachte wisselde over culturele politieke vraagstukken heeft één passie: inspireren. Zaterdagavond zal hij zijn nieuwe gedichtenbundel voordragen: ‘Ansestro preokupá, sosegá’ (vermoeide voorouders leg u ter ruste). In het boek zijn 39 gedichten gebundeld. Deze gaan over de toekomst en identiteit van Curaçao zoals de nieuwe generatie voor ogen heeft.

Muzikaal vertier
Voordat Silvanie zijn zangkwaliteiten met ons deelt, wordt het publiek alvast warm gemaakt met een optreden van Raphael Monsanto om 22.30 uur en de gedichten van Hemayel Martina. Na deze serieuze start is het tijd voor ontspanning op Levi’s muziek. De avond wordt afgesloten door Daylight Robbery, de band van Junior Tecla. Zorg dus dat je er bij bent. Voor de entree hoef je het niet te laten, de toegang is gratis.

www.versgeperst.com