• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

beeldend kunstenaar curacaoCURAÇAO – Eens in de zoveel tijd reikt de culturele stichting Sikkens Foundation de Sikkensprijs uit. De van origine Curaçaose beeldend kunstenaar David Bade is dit keer voor het eerst de gelukkige eigenaar van het beeldje geworden. De uitreiking vond 17 oktober plaats in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.

Het werk van Bade bestaat uit sculpturen, installaties, schilderijen en tekeningen die impulsief en associatief zijn gemaakt van afval en bouwmaterialen. Denk hierbij aan piepschuim, plastic en hout. Daarnaast is zijn kunst vaak erg kleurrijk en bevat een tikkeltje humor.

Creatief brein
Bade doet meer dan alleen kunstwerken maken. Hij is medeoprichter van het Instituto Buena Bista, een platform voor hedendaagse kunst op Curaçao. Hier kunnen talentvolle jongeren terecht  om zich voor te bereiden op een creatieve vervolgopleiding. Het instituut houdt zich daarnaast ook bezig met sociaal-culturele projecten op straat en in omliggende wijken. Hij gaat regelmatig de straat op om samen met jongeren kunstwerken te maken.

Sikkens Foundation?
De Sikkens Foundation is een Nederlandse stichting die sociale, culturele en wetenschappelijke ontwikkelingen in de samenleving (waarbij kleur een belangrijke rol speelt) stimuleert. De eerste Sikkensprijs werd 50 jaar geleden aan Gerrit Rietveld uitgereikt. Daarna hadden onder anderen Le Corbusier, Donald Judd en de HEMA de eer om de prijs in ontvangst te nemen.

www.versgeperst.com