• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

kinder theater in luna blouCURAÇAO – Er zijn niet veel theaterproducties voor kinderen op Curaçao, maar als er eens eentje is dan wordt ook meteen alles uit de kast getrokken. Deze maand kunnen ouders en kinderen in Teatro Luna Blou genieten van het spannende avontuur van Maarten Mus.

Maarten Mus is een moderne mus. Hij woont op een gemechaniseerd agrarisch bedrijf met ligboxstallen, voersilo’s en digitale volgsystemen. Maarten is zijn vader verloren aan hun grootste vijand, de havik. Nu wil hij zijn moeder opbeuren, maar hoe?

Een barre zoektocht
Om zijn moeder te troosten, wil de kleine vogel roze bloemblaadjes van de Victoria Amazonica voor haar plukken. Er is alleen één probleem. Deze bijzondere lelie bloeit slechts een keer in de tien jaar en ook nog eens behoorlijk ver van hun nestje vandaan. Niemand weet precies waar, maar Maarten gaat de uitdaging aan en het wordt een gevaarlijke zoektocht. Hoe dit afloopt zul je toch echt zelf moeten ondervinden…

Bijzondere manier van vertellen
De voorstelling ‘Maarten Mus vliegt er op uit’ is een productie van het Drents Jeugd Theatergezelschap (DJT) ‘De Reus’. Het is de eerste keer dat zij optreden op ons eiland. Het theaterduo, bestaande uit Annemiek Funneman en Christiaan Bloem, maakt gebruikt van oude media zoals een flanelbord, een vertelinstallatie, een toverlantaarn en meer. Hierdoor ontstaat er veel interactie met het publiek en word je dus helemaal meegenomen in het verhaal.

Nice to know
De voorstelling is officieel gericht op kinderen tussen de vier en acht jaar, maar het verhaal is eigenlijk leuk voor het hele gezin. Er zijn twee voorstellingen, zaterdag 23 oktober om 17.00 uur en zondag de 24e om 15.00 uur in Teatro Luna Blou. Het stuk duurt ongeveer 45 minuten en kaartjes zijn verkrijgbaar voor 15 gulden per persoon.

www.versgeperst.com