• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao pink ribbonCURAÇAO – Het slechte nieuws is dat er dit jaar meer gevallen van borstkanker zijn geconstateerd. Het ‘goede nieuws’ is dat er minder sterfgevallen zijn, omdat de ziekte sneller kan worden behandeld. Hét onderwerp van de maand is daarom borstkanker.

Het Prinses Wilhelmina Fonds heeft samen met de Stichting voor Klinisch Hoger Onderwijs (Naskho) een symposium georganiseerd tijdens de ‘Maand van borstkanker’. Volgens de organisatoren is er ondanks de verhoging van het aantal gevallen met borstkanker minder sterfte onder borstkankerpatiënten. Dit komt doordat er intensief mammografieën onder jongere mensen worden afgenomen.

Behandelmethoden
Als de ziekte in een vroeg stadium wordt geconstateerd, is de behandeling succesvoller. De behandelmethoden zijn sowieso toegenomen en verbeterd. Je kunt op Curaçao voortaan ook een hormonale- en immuuntherapie krijgen.

Bijeenkomst
Het doel van het symposium is mensen zoveel mogelijk informeren over het hoe en wat van borstkanker en alles wat daarbij komt kijken. Veel mensen beseffen lang niet altijd dat het een enorme impact heeft op je leven en dat van anderen. Tijdens de bijeenkomst komen verschillende lokale en internationale specialisten aan het woord.

Award
Ook is er een ‘Pink Hero’ awarduitreiking, bedoeld als stimulans voor personen die in de patiëntenzorg werken. Iedereen is aanstaande zaterdagochtend welkom. Er wordt wel verzocht je van tevoren in te schrijven. De bijeenkomst vindt plaats in het Atrium van het Renaissance Hotel. De lezingen zijn zowel in het Nederlands als in het Papiaments.

www.versgeperst.com