• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle Zeeuwen met heimwee, culinaire liefhebbers en andere geïnteresseerden, houd volgende week donderdagavond vrij. Restaurant Pampus organiseert een exclusief Zeeuws diner in samenwerking met The Wine Factory. Dus grijp je kans en verwen die smaakpapillen.

Nederland is eigenlijk geen wijnland, maar in Zeeland in het dorpje Dreischor in Schouwen-Duivenland produceren ze zowaar een wijn van een behoorlijke kwaliteit. Wijnhoeve de Kleine Schorre heeft de wijnen vernoemd naar het dorp zelf, met een kleine woordspeling; Schouwen-D®uivenland. Er zijn er overigens twee; een sprankelende zoete en een verfrissende fruitige.

Een goed wijntje
Dat het geen slecht wijntje is, blijkt uit de verschillende prijzen die de Kleine Schorre in 2005 ontving. Dit was meteen na de eerste oogst, dus de wijn Schouwen-D®uivenland wist zich meteen goed op de markt neer te zetten. Een grote klant van de wijnboer is niemand minder dan de KLM, die de wijn schenkt in haar World Business Class.

Zeeuwse zaligheden
Speciaal voor het exclusieve diner heeft vinoloog Rian Vaartjes van The Wine Factory een klein deel van de al beperkte oplage weten te scoren. Deze flessen zijn dan de enige op het eiland en die zijn aanstaande donderdag te proeven onder het genot van een drie-gangen diner. En bij een Zeeuwse wijn horen natuurlijk ook Zeeuwse hapjes. Mosselen, kreeft en oesters zullen voorbij komen. Het diner begint om 19.30 uur en kost 162,50 gulden per persoon. Reserveer wel even van te voren.
www.versgeperst.com